Πόλεμος και ισορροπία τρόμου στα νοσοκομεία Αττικής για μια θέση ΜΕΘ

    882
    Πόλεμος και ισορροπία τρόμου

    Δραματική η κατάσταση με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν μια άνιση μάχη. Δεκάδες ασθενείς με κορονοϊό σε αναμονή για μια κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Φράκαρε» το «Λαϊκό» πριν τη λήξη της εφημερίας.

    Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται τα νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο καθώς μέρα με την ημέρα μεγαλώνει η πίεση φτάνοντας στα όρια του τόσο το σύστημα Υγείας όσο και το προσωπικό. Δεκάδες ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο ΕΣΥ χωρίς την απαραίτητη φροντίδα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς δεν επαρκούν οι κλίνες ενώ τα ράντζα έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους καθώς δεν υπάρχουν μόνο τα περιστατικά Covid.

    Να προετοιμαστεί το σύστημα Υγείας για το ενδεχόμενο η μάχη με τον κορονοϊό να είναι μακράς διαρκείας, ζήτησε (ΣΚΑΪ) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και με «μπαλώματα» προσπαθεί να δώσει ανάσες.

    Εφημερία «πολέμου»

    Στην καρδιά του τρίτου κύματος της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της εφημερίας στο «Λαϊκό», όλα τα κρεβάτια (90) του νοσοκομείου ήταν ασφυκτικά γεμάτα και χρειάστηκε τουλάχιστον εφτά ασθενείς να μεταφερθούν εντός θαλάμων σε φορεία, ανέφερε ο προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός.

    «Η εφημερία ήταν δραματική. Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις (…). Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Tο ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ» διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας.

    Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει στο «κόκκινο» ενώ ειδικοί τονίζουν πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα η πίεση που θα δεχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι μεγάλη. Οι ΜΕΘ παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να κάνει έκκληση για άμεση βοήθεια χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση.

    Συνολικά στην χώρα, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι διασωληνωμένοι 699 συμπολίτες μας με τον αριθμό να αποτελεί θλιβερό ρεκόρ που δυστυχώς σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να ανέβει και άλλο.

    Στον Άρειο Πάγο η ΟΕΝΓΕ

    Με την κατάσταση να ξεφεύγει, αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    Στην αναφορά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας επισημαίνουν πως «τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων  διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες, όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αυτή που   επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς. Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους  ασθενείς πάσχοντες από COVID. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν».

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας