150 εκ. Iνδοί συμμετέχουν στη διήμερη απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα

609
ινδοί

150 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε τράπεζες, δημόσιες συγκοινωνίες, εργοστάσια και κυβερνητικές εταιρείες συμμετέχουν σήμερα και αύριο στη διήμερη απεργία.

Η απεργία έχει κληθεί από δέκα συνδικάτα σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην κυβέρνηση του Narendra Modi. Οι εργαζόμενοι από τον τομέα της ενέργειας, του χάλυβα, των αυτοκινήτων και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών θα συμμετάσχουν σε αυτό το «ιστορικό γεγονός».

Στην απεργία συμμετέχουν και οι αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αγροτική κρίση στη χώρα εδώ και αρκετούς μήνες. «Η κυβέρνηση ακολουθεί  αντεργατικές πολιτικές και μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε αυτή την απεργία», δήλωσε ο CH Venkatachalam, γενικός γραμματέας της Ένωσης Εργαζομένων των Τραπεζών της Ινδίας (AIBEA), ενός από τα συνδικάτα που συμμετέχουν σε διαμαρτυρία και συμπλήρωσε: «Για παράδειγμα, οι τιμές των βασικών προϊόντων έχουν αυξηθεί και ακόμη και τα βασικά αγαθά δεν είναι διαθέσιμα σε λογικές τιμές, ενώ η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάνει τίποτα γι ‘αυτό». Η AIBEA είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη ένωση τραπεζιτών υπαλλήλων της Ινδίας με περίπου 500.000 μέλη. Ιδρυθηκε το 1946. Ένας άλλος λόγος για την απεργία είναι το γεγονός ότι στην Ινδία δεν δημιουργούνται αρκετές θέσεις εργασίας. Πριν από τις τελευταίες γενικές εκλογές, το κόμμα Bharatiya Janata Modi (BJP) του Modi είχε υποσχεθεί ότι θα δημιουργεί σχεδόν 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, αλλά ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στην Ινδία κατέρρευσε, αντί να ανεβαίνει.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι ότι πολλούς οργανισμούς του δημόσιου τομέα προσπαθεί η κυβέρνηση να τους πουλήσει. Για παράδειγμα, το Νοέμβριο του 2018, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πώληση μεριδίων της κρατικής εταιρείας Dredging Corporation της Ινδίας σε μια κοινοπραξία τεσσάρων λιμένων. «Οι επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα έχουν ένα μερίδιο λέοντος στην οικονομία και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση τους αντί για την ιδιωτικοποίησή τους, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα», δήλωσε ο Venkatachalam.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας