15 Ιουλίου: Τρεις καταραμένες επέτειοι σε μια αποφράδα ημερομηνία

1653
ιουλίου

15 Ιουλίου 1965: Το βασιλικό πραξικόπημα και η αποστασία Κ. Μητσοτάκη ρίχνουν την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και ανοίγουν τον δρόμο σε ακόμα πιο ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις που καταλήγουν στην Απριλιανή χούντα.
15 Ιουλίου 1974: Η ελληνική χούντα προχωρά αδίστακτα σε στρατιωτικό πραξικόπημα ανατροπής του νόμιμου Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που οι Αμερικανοί παρομοίαζαν ως τον «Κάστρο της Μεσογείου» για την τότε αδέσμευτη πολιτική του. Αυτό το προδοτικό πραξικόπημα έδωσε την αφορμή και έστρωσε τον δρόμο στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή μεγάλου μέρους της, την οποία συνεχίζει να πληρώνει πανάκριβα ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και η Ελλάδα.
15 Ιουλίου 2015: Αποφράδα προδοτική μέρα για την σύγχρονη Ελλάδα. 229 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ψήφισαν από κοινού τον βασικό νόμου του τρίτου καταστροφικού μνημονίου. 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσωσαν την τιμή της Αριστεράς και της πατρίδας μας, αρνήθηκαν να προδώσουν τις δεσμεύσεις τους και το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού και καταψήφισαν στην Βουλή το τρίτο μνημόνιο (βλ. άρθρο Θανάση Πετράκου).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την καταψήφιση του τρίτου μνημονίου από τους 35 βουλευτές της, ιστορικά ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε κανονικά να είχε πέσει, χωρίς να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο.
Η προδοτική αυτή κυβέρνηση έμεινε, όμως, στην εξουσία και το τρίτο μνημόνιο ψηφίστηκε με μια κτηνώδη υπερπλειοψηφία από την Βουλή, γιατί στηρίχθηκε από κοινού απ’ όλα τα «μνημονιακά συνεταιράκια», ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, τα οποία παριστάνουν σήμερα την δήθεν αντιπολίτευση.
Τρεις πολύ μεγάλες διαχρονικά προδοσίες, την ίδια αποφράδα ημερομηνία της 15ης Ιουλίου, σημάδεψαν καταστροφικά αυτήν την χώρα και αντί να είμαστε μια χώρα πρωτόγνωρης ευημερίας το στολίδι και πρωτοπορία στην περιοχή μας και στην Ευρώπη, βρισκόμαστε σήμερα υπό αποικιακή κηδεμονία και σε εξευτελιστική θέση.
Δεν ξεχνώ. Δεν διαγράφω. Δεν καλύπτω προδότες και «δωσίλογους» πρέπει να είναι το μήνυμα της ημέρας και της περιόδου.
‘Όχι πια άλλες προδοσίες αυτού του λαού. Στο χέρι μας είναι να μην γνωρίσει αυτός ο τόπος άλλη αποφράδα 15η Ιουλίου και καμία άλλη αποφράδα μέρα. Στο χέρι μας είναι να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους ελευθερίας, ανάπτυξης, δικαιοσύνης.
Να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας