12 δις ευρώ πλήρωσε μέχρι τώρα ο Σάρατζ τη στήριξη Τουρκίας

333
σάρατζ

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) πλήρωσε 12 δισεκατομμύρια δολάρια ως οικονομική βοήθεια στην Τουρκία, για την υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης, ανέφερε το Middle East Online.

Περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μετρητά καταβλήθηκαν στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, ανέφερε ο ιστότοπος, επικαλούμενος έκθεση του Libya Review, την Κυριακή.

Τούρκοι και αξιωματούχοι της GNA συζήτησαν το πώς η Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξερεύνηση ενέργειας και τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας “σε κάθε πιθανό έργο” για να βοηθήσει τους πόρους να φτάσουν στις παγκόσμιες αγορές, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Middle East Online.

Η Τουρκία είναι ο κύριος υποστηρικτής της GNA ενάντια στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στα ανατολικά της Λιβύης, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο. Την περασμένη εβδομάδα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ-Σίσι απείλησε με πιθανή στρατιωτική επέμβαση σε περίπτωση που η GNA αποπειραθεί να επιτεθεί στη Σίρτη, βασικό κόμβο για τον ορυκτό πλούτο της Λιβύης που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα φέτος για να καλύψει τη λίρα, η οποία υποχώρησε σε χαμηλά ρεκόρ στις αρχές Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας