Ώρα μηδέν για τον Ελληνισμό-Προς αναγνώριση των Κατεχομένων από το Μπακού

435
Προς αναγνώριση των Κατεχομένων από το Μπακού

Ενώ πριν λίγες μέρες, σε μια στιγμή ντροπής για την ελληνική εξωτερική πολιτική, ο Έλληνας Πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν Νικόλαος Πιπερίγκος, πήρε μέρος στην προκλητική φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, στις περιοχές του Αρτσάχ, το Αζερμπαϊτζάν προχωράει ένα βήμα παραπέρα με επίσημη επίσκεψη στο ψευδοκράτος, προεξοφλώντας την αναγνώριση του, βάζοντας έτσι την Αθήνα και την Λευκωσία προ των ευθυνών τους.

Σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΤΔΒΚ Έρσαν Σανέρ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνικής Συνέλευσης του Αζερμπαϊτζάν και τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Σχέσης Samed Seyidov, δήλωσε: «Η ΤΔΒΚ είναι επίσης η γη μας. Ο τουρκικός κόσμος έχει την Τουρκία, ο τουρκικός κόσμος έχει το Αζερμπαϊτζάν, ο τουρκικός κόσμος έχει τη Βόρεια Κύπρο».

Ο Samed Seyidov, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος έλαβε τον πρώτο λόγο στη συνεδρίαση, δήλωσε ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα της «Βόρειας Κύπρου» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο Sayidov σημείωσε ότι μια πολιτική αντιπροσωπεία ήρθε από το Αζερμπαϊτζάν στη «Βόρεια Κύπρο» για «πρώτη φορά», αλλά ότι οι επισκέψεις θα συνεχιστούν μετά από αυτό και είπε, «Θέλουμε η Βόρεια Κύπρος να είναι ισχυρή. Ο τουρκικός κόσμος θα ανέβει. Για αυτό, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Βόρεια Κύπρος πρέπει να είναι μαζί », είπε.

Ο ”Πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους Σανέρ είπε: “Πιστεύω ότι η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν θα μας υποστηρίξει επίσης σε αυτό το θέμα στις προσεχείς διαδικασίες, μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία, τη Γη.”

Σήμερα, δίνουμε στον κόσμο ένα μήνυμα ενότητας μεταξύ Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν. Ως Αζερμπαϊτζάν, πρέπει να ενώσουμε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο. Αναμένουμε σύντομα μετά το άνοιγμα του διαδρόμου Zangezur, να πάρουμε το τρένο από το Ναχιτσεβάν προς την Τουρκία. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Όσο για το ζήτημα του τουρκοκυπριακού κράτους, αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στο πλαίσιο κοινών ιδεών για τον τουρκικό κόσμο. Η παρουσία μας από τις 19 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου στην Κύπρο, δείχνει την μεγάλη  δύναμη του τουρκικού κόσμου, καταδεικνύοντας την ενότητά του”, κατέληξε ο ίδιος.

Ερντογάν: Θα καθιερώσουμε την παγκόσμια ειρήνη σε όλο τον κόσμο 

Ο Πρόεδρος Ερντογάν απάντησε χθες στις ερωτήσεις των μελών του Τύπου σχετικά με την ημερήσια διάταξη. Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψή του στην ΤΔΒΚ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα απευθυνθεί στους βουλευτές στο κοινοβούλιο της Βόρειας Κύπρου την πρώτη ημέρα και είπε: «Εξάλλου, θέλουμε να δώσουμε ξανά τα καλά νέα στη Βόρεια Κύπρο στο κοινοβούλιο εκεί, θα ήταν λάθος αν το δώσω τώρα, έχουμε ένα καλό βήμα, ολοκληρώσαμε τις προκαταρκτικές μελέτες. Την ίδια ημέρα, έχουμε τελετές που κάνουμε κάθε χρόνο στη Βόρεια Κύπρο.

Θα επιστρέψουμε στη χώρα την Τρίτη το βράδυ πραγματοποιώντας τις τελετές μας εκεί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Ελπίζω ότι με τις φετινές τελετές, θα έχουμε μηνύματα για την καθιέρωση της παγκόσμιας ειρήνης τόσο στο νησί όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε.

Αναστασιάδης : Θα λάβουμε μέτρα σύμφωνα με τις τουρκικές ενέργειες

Οι προσπάθειες μας έχουν στόχο να αποτραπούν τετελεσμένα εκ μέρους της Τουρκίας με την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα ή με τις όποιες εξαγγελίες του για την Αμμόχωστο, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, υπό την προεδρία του με θέμα τις εξελίξεις στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Ο Κύπριος πρόεδρος επισήμανε, παράλληλα, ότι αναμένει τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αντιδράσουν αναλόγως στις κινήσεις της Τουρκίας.

Προσερχόμενος στη δεξίωση που παραθέτει η πρέσβειρα της Γαλλίας, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, και ερωτηθείς αν τα μέτρα που εξετάζει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου είναι ικανά για να ανατρέψουν τις τουρκικές προκλητικές και παράνομες ενέργειες στην Αμμόχωστο, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «η κάθε προσπάθεια επικεντρώνεται στο να αποτραπούν τα όποια τετελεσμένα θα επιδιώξει η Τουρκία μέσα από την παρουσία ή τις όποιες εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας