«Όχι» στην ανάπτυξη ρομπότ-δολοφόνων. Να μην ανοίξει το "Κουτί της Πανδώρας"

1364
ρομπότ

Τουλάχιστον 100 ειδικοί σε θέματα ρομποτικής παροτρύνουν, σε επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, να αναληφθεί άμεση δράση για την αποτροπή ανάπτυξης «ρομπότ δολοφόνων».
Σε ανοιχτή επιστολή προς τον ΟΗΕ, μια ομάδα των 116 ειδικών σε θέματα ρομποτικής -συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk της Tesla και του Mustafa Suleyman της Google- ζητούν από τον Οργανισμό να λάβει δράση κατά των «όπλων του τρόμου».
«Εάν αναπτυχθούν, θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή ένοπλων συγκρούσεων σε μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι έχει δει μέχρι τώρα ο κόσμος και σε χρονικά πλαίσια ταχύτερα από ό,τι μπορούν να κατανοήσουν οι άνθρωποι» αναφέρεται στην επιστολή.
«Αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επίσης όπλα για την ενίσχυση της τρομοκρατίας, όπλα τα οποία τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον αθώων πληθυσμών και όπλα τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάσουν χάκερ, ώστε αυτά να “συμπεριφέρονται” με ανεπιθύμητους τρόπους» επισημαίνεται.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το ύφος της επιστολής έχει επιτακτικό χαρακτήρα, αφού οι ειδικοί προειδοποιούν ότι «δεν απομένει πολύς χρόνος για δράση», καθώς και ότι «μόλις ανοίξει το “Κουτί της Πανδώρας” θα είναι δύσκολο να κλείσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας