Όχι κάλπες στα αποκαΐδια κ. Τσίπρα…

1698
μέρκελ

Τη στιγμή που η τραγωδία στο Μάτι μετράει ακόμα πολλά δραματικά επεισόδια και ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει,  ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κάνει λόγο για διόρθωση «πιθανών κενών ή παραλείψεων…».  Ο ίδιος δεν δείχνει πρόθυμος, παρά τη συνεχιζόμενη κριτική που του ασκείτε ένθεν-κακείθεν… ν’ ανοίξει τη συζήτηση για την απόδοση ευθυνών, ενθυμούμενος τώρα να ζητήσει στήριξη στις πρωτοβουλίες που καθυστερημένα αναλαμβάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…  Κι  ενώ η Ελλάδα θρηνεί τους νεκρούς της από την απίστευτη τραγωδία στο Μάτι, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν σήμερα  το πρωί στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση συνεχίζει να χτίζει την άμυνά της πάνω στα αποκαΐδια, προσπαθώντας να αναστρέψει το δυσμενές κλίμα. Στο πλαίσιο της επιχείρησης «επικοινωνιακή καταιγίδα» που ενορχηστρώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το σχέδιο αναβάθμισης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 100…

Παρά τις αμφιβολίες που γεννά η αποτελεσματικότητα του σχεδίου αναδιοργάνωσης, στα χαρτιά τουλάχιστον προβλέπεται η δημιουργία Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καταργείται.

Η νέα υπηρεσία θα ανήκει διοικητικά στο υπουργείο Εσωτερικών και ο διοικητής της θα επιλεγεί από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Θα πρόκειται για πρόσωπο εγνωσμένης εμπειρίας και επιχειρησιακής επάρκειας, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Στο πλευρό του διοικητή θα λειτουργεί μόνιμο και διαρκές επιστημονικό συμβούλιο, στο οποίο θα εμπλέκονται επιστημονικοί φορείς που ειδικεύονται στον τομέα των φυσικών καταστροφών (μεταξύ των οποίων, ο Δημόκριτος, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος, κ.ο.κ)

Επίσης, συγκροτείται μόνιμο και διαρκές επιτελείο διοίκησης, στο οποίο θα συμμετέχουν η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ  η ΕΛ.ΑΣ., ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Λιμενικό, το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ευθύνεται για την καταστροφή στην Ανατολική Αττική, η κλιματική αλλαγή!!! Ζήτησε δε από τον ακαδημαϊκό  Χρήστο Ζερεφό και τον Ευθύμιο Λέκκα, να κάνουν αποτίμηση αυτής της κλιματικής αλλαγής και ως κερασάκι στην τούρτα…, κάλεσε τον Γερμανό καθηγητή Γιόχαν Γκεόργκ Γκολντάμερ να συγκροτήσει επιτροπή υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Παρατήρησης Πυρκαγιών, για να διερευνήσει τα αίτια της εθνικής τραγωδίας … Χαρακτήρισε δε τον Γερμανό καθηγητή «…ως ένα πολύ προβεβλημένο διεθνώς πρόσωπο ο οποίος, θα επιλέξει τους Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι θα συνεργαστούν μαζί του(!!!) και   θα εκπονήσει έκθεση για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.»

Όλη αυτήν την παράσταση… (σχέδιο αναβάθμισης) θα την επιδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας με 500 εκατομμύρια ευρώ.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω στον πρωθυπουργό: «Όχι κάλπες στα αποκαΐδια κ. Τσίπρα…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας