Όταν ο Ριζοσπάστης συναγωνίζεται την Εφ.Συν.

3691
εφ-συν

Η εμπάθεια και η χολή της Εφ.Συν. κατά της ΛΑ.Ε είναι γνωστή, απόλυτα εξηγήσιμη και κρατάει χρόνια.

Η ΛΑ.Ε είναι η μόνη πολιτικά ενοχλητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και η δύναμη που διαθέτει εναλλακτικό ρεαλιστικό πρόγραμμα και ενωτική βούληση στον ριζοσπαστικό δημοκρατικό αντιμνημονιακό χώρο, μας έλεγαν στελέχη της ΛΑ.Ε.

Είναι επόμενο, λοιπόν, συνέχιζαν τα ίδια στελέχη, εφημερίδας να μεταφέρεται και στην Πρωτοβουλία των 1-1-4 για την κοινή δράση και συνεργασία αριστερών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Προκαλεί θλίψη, όμως, να βλέπουμε, τόνιζαν από την ΛΑ.Ε, το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη (12/6) να συναγωνίζεται την Εφ.Συν. σε εμπάθεια και συκοφαντικό μένος απέναντι στην Πρωτοβουλία των 1-1-4.

Καλοδεχούμενη θα ήταν οποιαδήποτε καλοπροαίρετη και επιχειρηματολογημένη κριτική από το ΚΚΕ προς την Πρωτοβουλία των 1-1-4, μας έλεγαν αγωνιστές της τελευταίας. Αλίμονο, όμως, ο Ριζοσπάστης κατέφυγε σε ένα υβρεολόγιο σε βάρος της Πρωτοβουλίας των 1-1-4 με χαρακτηρισμούς, κακόηχες ύβρεις και πολιτιστικά ευτελιστικές μικροπρεπείς συκοφαντίες.

Κρίμα, πολύ κρίμα, γιατί ο κατήφορος των κατεστημένων δυνάμεων δεν έχει τέλος, ενώ χωρίς τέλος εξελίσσεται και κλιμακώνεται και ο φαύλος κύκλος της καταστροφής της χώρας.

Σε τέτοιες ώρες, ένα μέτωπο ανάλογης ευρύτητας με εκείνο της ΕΑΜικής Αντίστασης και σύγχρονου πολιτικοκοινωνικού απελευθερωτικού περιεχομένου είναι κάτι παραπάνω από υπερεπείγον.

Σχολιασμοί σαν του Ριζοσπάστη σε βάρος των «1-1-4» δεν θίγουν τους τελευταίους, προσβάλλουν, αντίθετα, αυτούς που, χωρίς επίγνωση, τους συντάσσουν.

Κ.Τ

Ιδού ολόκληρο το σχόλιο του Ριζοσπάστη (12/6):

Ξεσκονίζουν τις φθαρμένες παντιέρες

Την «Πρωτοβουλία των 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα» παρουσίασαν χτες παλιοί γνώριμοι του οπορτουνιστικού χώρου και της αστικής διαχείρισης στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως Π. Λαφαζάνης, Αλ. Αλαβάνος, Κ. Λαπαβίτσας και άλλοι.

Ανασύροντας απ’ τη «ναφθαλίνη» συνθήματα του λεγόμενου «αντιμνημονιακού» αγώνα, αλλά και με φανερή την προσπάθεια να καπηλευτούν συνθήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος για τον εγκλωβισμό του λαού, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, παρουσίασαν τη γνωστή «συνταγή» στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, όπως είπαν, «τόνωση της ενεργού ζήτησης», «επεκτατική δημοσιονομική πολιτική», «αύξηση των επενδύσεων στον δημόσιο, ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα», «δημιουργία του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου με την απαλλαγή του προϋπολογισμού από τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και με τη χρήση των νομισματικών εργαλείων», «προώθηση μιας βαθιάς διαγραφής χρέους» κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας