Όταν ο Γ. Βαρουφάκης θέλει να αναβαθμίσει το ευρώ!

2142
έλεγχο

Είπε κατά λέξη ο Γ. Βαρουφάκης στην παρουσίαση των προτάσεων του ΜέΡΑ 25:

«Ως ΜέΡΑ 25 είμαστε βαθιά ευρωπαϊστές, κάνουμε την κριτική μας στο ευρώ, θέλουμε να το αναβαθμίσουμε, είμαστε οι μόνοι που έχουμε προτάσεις για να αλλάξει η αρχιτεκτονική του ευρώ. Θέλουμε αναδιάρθρωση μέσα στο ευρώ. Δεν προτείνουμε έξοδο από το ευρώ, δεν απειλούμε με έξοδο από το ευρώ».

Δεν συζητάμε φυσικά όλη αυτή την «αρλουμπολογία» που μιλάει για «αναβάθμιση του ευρώ» (τι σημαίνει άραγε αυτή η αναβάθμιση;), για «αλλαγή της αρχιτεκτονικής του» (έτσι χωρίς εξήγηση) και για «αναδιάρθρωση μέσα στο ευρώ», αφού όλα τούτα όχι μόνο δεν εξηγούνται, αλλά και για να επιτευχθούν, αν ποτέ γίνουν λιανά, προϋποθέτουν την συναίνεση Γερμανίας, Γαλλίας κλπ., με δυο λόγια «ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι»…

Όταν, όμως, μια πολιτική δύναμη της χώρας μας δηλώνει ρητά ότι δεν προτείνει έξοδο από το ευρώ ούτε απειλεί με έξοδο από το ευρώ, τότε δηλώνει ευθέως ότι είναι παραδομένη και ανυπεράσπιστη στη Γερμανία, στις Βρυξέλλες και στις νεοαποικιακές βουλήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι να πειστούν να προχωρήσουν στην φαντασιακή «αναβάθμιση» και «αλλαγή αρχιτεκτονικής» του ευρώ και της ΕΕ, η οποία προφανώς για αυτούς που την επικαλούνται είναι το άλλοθι της υποταγής τους και οι ψευδαισθήσεις που θέλουν να προκαλούν στους πολίτες για να δικαιολογούν αυτήν την υποταγή.

Δυστυχώς, όταν διαβάζει κανείς τις μεγαλεπήβολες προτάσεις του Γ. Βαρουφάκη για την Ευρώπη και το ευρώ, αντιλαμβάνεται πλήρως γιατί Τσίπρας – Βαρουφάκης συνθηκολόγησαν και γιατί ο Αλ. Τσίπρας υπέγραψε ταπεινωτικά και καταστροφικά το τρίτο μνημόνιο και στην ουσία και το άτυπο τέταρτο, τώρα, μέχρι το 2060 και βάλε, στην κατ’ ευφημισμόν λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Γ. Βαρουφάκης, όταν προβάλλει τέτοιες θέσεις, αποκλείει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, οποιανδήποτε συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Το περίεργο είναι ότι αιτιολογεί αυτόν τον δικαιολογημένο αποκλεισμό της συνεργασίας με την ΛΑ.Ε, ισχυριζόμενος ότι η τελευταία διακατέχεται από παλαιοκομματική νοοτροπία, θεωρώντας ως πιο πρόσφορο τον διάλογο και την συνεννόηση γύρω από ένα τραπέζι όλων των πολιτικών δυνάμεων!!!

Προφανώς ο Γ. Βαρουφάκης θεωρεί ως παλαιοκομματισμό κάθε σκέψη και πρόταση η οποία μπορεί να μη χωράει στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στο πλαίσιο της ευρωζωνικής φυλακής και της αγοραίας περίφραξης της ΕΕ.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποιοι είναι τόσο δογματικά προσηλωμένοι σε μια προσπάθεια να «αλλάξουν» (!), υποτίθεται, τις Βρυξέλλες, το ευρωμάρκο και την γερμανική ΕΕ, ώστε όσο η τελευταία δεν αλλάζει και αντίθετα παρακμάζει και χειροτερεύει διαρκώς, τόσο να υποκλίνονται και να προτιμούν έναντι της αποχώρησης από αυτήν ή της ανατροπής της στην πράξη και εκ των πραγμάτων, τον ολοκληρωτισμό της.

Οι αυταπάτες και η προσαρμογή, μέσω αυτών, στα καθεστωτικά δεδομένα, υπήρξαν πάντα η μεγάλη τροχοπέδη για τις ριζοσπαστικές αλλαγές. Αυτό ζούμε στις μέρες μας. Μέχρι πότε, όμως;

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας