Όταν ο Γλέζος δέχτηκε επίθεση με δακρυγόνα έξω από τη Βουλή

1684
γλέζος

Ήταν 12 Φεβρουαρίου του 2012 όταν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδήλωσης κατά του μνημονίου ο Μανώλης Γλέζος είχε δεχτεί επίθεση με δακρυγόνα την ώρα που βρισκόταν μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δίπλα του ήταν και ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με τον οποίο ο Μαν. Γλέζος προσπάθησε να εισέλθει στη Βουλή παρά τον αστυνομικό κλοιό που είχε αποκλείσει την πρόσβαση στους διαδηλωτές.

Όπως ανέφεραν ρεπορτάζ  ΜΜΕ την ημέρα εκείνη:

Ο Μ. Θεοδωράκης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, ενώ στον Μ. Γλέζο που αντιμετώπισε επίσης  αναπνευστικά προβλήματα δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής. Ευτυχώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πλέον αισθάνεται καλύτερα και είναι καλά στην υγεία του”.

Φθάνοντας έξω από τη Βουλή με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρίψης χημικών, φορώντας μάσκα και μιλώντας με δυσκολία ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

Ο κ. Γλέζος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού ενώ κατέληξε λέγοντας «δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος».

«Τα μέτρα αφανισμού του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να περάσουν» πρόσθεσε.

Οι κ.κ. Θεοδωράκης και Γλέζος εισήλθαν αργότερα στη Βουλή και παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας