Όργιο βίας, βιασμών και ληστειών στην Λιβύη από μισθοφόρους της Τουρκίας

3586
βίας

Το ποσοστό εγκληματικότητας στη Λιβύη έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την παράνομη παρέμβαση της Τουρκίας στις υποθέσεις του λιβυκού κράτους.

Οι Σύριοι μαχητές που ελέγχονται από τη λεγόμενη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους αμάχους με φρικιαστικά εγκλήματα.

Μισθοφόροι που προσλήφθηκαν από την Άγκυρα στο έδαφος της Συρίας και μεταφέρθηκαν στη Λιβύη για να παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στον GNA, απειλούν το λιβυκό λαό με βία, ληστείες αρπαγή παιδιών και βιασμό των γυναικών.

Λίβυος ανέφερε ότι μπροστά στα μάτια του, οι Σύριοι αντάρτες βασάνισαν παιδιά και βίαζαν γυναίκες στις πόλεις που κατέλαβαν, σύμφωνα και με το λιβυκό ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρακτορείο ειδήσεων Arabitoday σημειώνει ότι βρέθηκαν πολλά θύματα στο Πάρκο An-Nasr και στα περίχωρα του.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τριπόλεως δεν μπορούν να ελέγξουν τους μισθοφόρους και απλώς κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματά τους, με αποτέλεσμα οι απλοί Λίβυοι πολίτες να αναγκάζονται να ζήσουν υπό συνεχή φόβο.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), ο αριθμός μαχητών από τη Συρία στο έδαφος του κράτους της Βόρειας Αφρικής εκτιμάται σε χιλιάδες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλότουρκοι  μισθοφόροι που πιάστηκαν αιχμάλωτοι ανέφεραν σε στρατιώτες του LNA ότι η Άγκυρα τους υποσχέθηκε πληρωμή χιλιάδων δολαρίων σε τακτική βάση.

Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε μέγα ψέμα με αποτέλεσμα, οι Σύριοι μισθοφόροι να προκαλούν ληστείες  με κόστος τη ζωή  ειρηνικών Λίβυων κατοίκων.

Όπου πατούν το πόδι τους οι Τούρκοι βασιλεύει η βία, η αναρχία, ενώ διαπράττονται  ένα σωρό εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας