Όλοι στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση το Σάββατο 15/12 στις 12.30 στο Σύνταγμα

1490
Πανσυνταξιουχική

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση το Σάββατο 15/12 στις 12.30 στο Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση άλλη μια φορά κοροϊδεύει τους συνταξιούχους τόσο με τους πανηγυρισμούς για τις συντάξεις όσο και για το περιβόητο μέρισμα.

Σε ότι αφορά τις συντάξεις η προσωπική διαφορά (που η ίδια θέσπισε και ψήφισε την περικοπή της) μπορεί να μην κόβεται, όμως οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων μετά το νόμο Κατρούγκαλου έχουν μειωθεί κατά 20%, οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 50% και το ΕΚΑΣ, που έπαιρναν 300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, από 220 το μήνα που ήταν έχει γίνει 12 και σε ένα χρόνο καταργείται πλήρως.

Σε ότι αφορά το μέρισμα, ισχύουν τα ίδια και χειρότερα, αφού τους δίνει ένα εφ’ άπαξ πενιχρό ποσό, ενώ έχει μειώσει τις συντάξεις, όπως προαναφέραμε και ταυτόχρονα μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου (αυτή που έγινε, όχι αυτή που περιμένουμε το 2020) έχει μειώσει το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων κατά 220 το χρόνο.

Τέλος για άλλη μια φορά, αντί να καταργήσει τις αντισυνταγματικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις στέλνει και πάλι τους συνταξιούχους να κάνουν αιτήσεις και νέες αγωγές.

Η ΛΑ.Ε συντάσσεται με τα απολύτως δίκαια κοινωνικά αιτήματα των συνταξιούχων και αγωνίζεται για τη δικαίωση τους, για να τους επιστραφούν οι παράνομες περικοπές, που έχουν υποστεί με τους αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους, τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.

Οι συνταξιούχοι της χώρας μπορεί να γίνουν ο μεγάλος μοχλός και η πιο «νεανική» και πρωτοπόρα δύναμη για μια μεγάλη ανατροπή στην χώρα, που θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα μνημόνια, τη νέα βαριά και αποικιακή κατοχή της χώρας και την λιτότητα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Όλοι στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση
Το Σάββατο 15/12 στις 12.30 στο Σύνταγμα
Λαϊκή Ενότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας