Όλοι/ες στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

1002
καταστολή

Η Τρίτη 24/9 είναι η μέρα που θα καταγραφεί ως η πρώτη μεγάλη αντίδραση των εργαζομένων στη χώρα απέναντι σε αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα που είναι μόνο η αρχή.

Όλοι φυσικά γνωρίζουμε την βαθιά κρίση που περνούν τα συνδικάτα αλλά και ευρύτερα το εργατικό κίνημα.

Γνωρίζουμε επίσης ότι γι’αυτήν την κρίση την πρώτη ευθύνη φέρνει η εξωνημένη και παραδομένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με ότι αυτή εκπροσωπεί.

Δεν πρέπει, όμως, στο όνομα της προδοτικής στάσης της ΓΣΕΕ να παραλείψουμε και τις ευθύνες, εντελώς άλλου είδους, που φέρουν για την κρισιακή κατάσταση στο κίνημα και οι αριστερές προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να αγνοούμε την καταστροφή που επέφερε στις ελπίδες των εργαζομένων και της κοινωνίας η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν το μεγαλύτερο κακό, τουλάχιστον, στη μεταπολίτευση, για την Αριστερά, την δημοκρατία και την χώρα.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωση σε σύγχρονες ταξικές, γνήσια δημοκρατικές, αξιόπιστες και βαθιά συμμετοχικές κατευθύνσεις, μακριά από κομματικές αυταρχικές χειραγωγήσεις και διασπαστικές πρακτικές.

Όλα τούτα δεν πρέπει όμως να εμποδίσουν ή να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι, για τη μη συμμετοχή στην αυριανή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Αντίθετα, επειδή υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και σε πείσμα τους, οι εργαζόμενοι οφείλουν να δώσουν το αισιόδοξο παρόν στο απεργιακό μέτωπο της Τρίτης, έχοντας την πεποίθηση ότι μόνο μέσα από αγωνιστικές διαδικασίες και την αγωνιστική συμμετοχή μπορεί να έρθει, τόσο ανάκαμψη και η ανασυγκρότητση των συνδικάτων και του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος, όσο και η ανασυγκρότηση, η επαναθεμελίωση και το μέτωπο των δυνάμεων μιάς θετικής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης στη χώρα.

Όλοι και όλες, λοιπόν αύριο στην απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στην κοινή ενιαία πορεία συνδικάτων και παρατάξεων για τα μεγάλα αιτήματα της περιόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας