Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης–Συκεών για τα αποθεματικά των δήμων

1004
δημοτικού

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με υπουργική απόφαση, που έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης, προχωρά σε ωμό εκβιασμό προς τους δήμους, απαιτώντας ότι διαφορετικά κλείνει τη “στρόφιγγα” των χρηματοδοτήσεων».

Πρόκειται για μία καθαρά προκλητική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιεί ως όμηρο τις λαϊκές ανάγκες και τη μισθοδοσία των εργαζομένων στους δήμους που καλύπτονται από τις επιχορηγήσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού, δηλαδή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η κυβέρνηση απειλεί έτσι με λουκέτο τις Υπηρεσίες του δήμου και την παύση πληρωμής των εργαζομένων.

Στόχος: ο ‘‘αποτελεσματικός έλεγχος’’ και η κατακρεούργηση των δαπανών αλλά και το χτίσιμο των λεγόμενων ‘‘δημοσιονομικών αποθεμάτων’’, που μεταξύ άλλων, αποτελούν ‘‘κράχτη’’ για τους ‘‘επενδυτές’’.

Διεκδικούμε την κατάργηση της συγκεκριμένης νομοθεσίας (απόσυρση της σχετικής διάταξης του Ν.4270/2014) και την πλήρη χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτουν πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και τους εργαζόμενους σε αυτούς.
Τα χρήματα του δήμου είναι του λαού και πρέπει να διατίθενται για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τις τράπεζες και την εξυπηρέτηση του ληστρικού, παράνομου και ειδεχθούς χρέους της χώρας στους δανειστές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποφασίζει:

• Να μην κατατεθούν τα αποθεματικά του δήμου,
• Να εξασφαλίσουμε τη μισθοδοσία των εργαζομένων,
• Να ενημερώσουμε με κάθε μέσο τους δημότες του δήμου,
• Να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των
ταμειακών διαθεσίμων του δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας