Χιούστον: Πολυήμερη πυρκαγιά σε εργοστάσιο πετροχημικών

829
χιούστον

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού καλύπτει μέρος της πόλης του Χιούστον στο Τέξας, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη εδώ και αρκετές ημέρες για να κατασβήσουν μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο πετροχημικών.

Η φωτιά ξέσπασε την Κυριακή στο πετροχημικό σταθμό της «Intercontinental Terminals Company» (ITC) που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Χιούστον. Στη μονάδα αυτή παρασκευάζονται χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται κυρίως στα καύσιμα και τα χρώματα.

Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε δύο ακόμη αποθηκευτικούς χώρους. Συνολικά, έχουν τυλιχθεί στις φλόγες οκτώ δεξαμενές, σύμφωνα με την ITC«Μέχρι στιγμής» δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες, πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Αν και η εταιρεία έσπευσε να τονίσει ότι παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα και ότι «τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους κατοίκους», οι αρχές προειδοποίησαν όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή παρουσιάσουν ερεθισμό στα μάτια, στη μύτη και το φάρυγγα, ναυτία ή ίλιγγο να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους.

Τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στο πετροχημικό εργοστάσιο παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα, αλλά άνοιξαν κανονικά χθες. Πολλοί γονείς, ωστόσο, ανέφεραν μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας