Χειροκροτητές και πανηγυρτζήδες

1396
διαστροφές
Είναι απορίας άξιο είναι πού βρέθηκαν, τι δουλειά κάνουν και τι καπνό φουμάρουν, αυτό το 4% που δηλώνει… σιγουριά και εκείνο το 6,4% που νιώθει… υπερηφάνεια για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Είναι ευρύτερα αποδεκτό ότι οι Έλληνες δεν είμαστε και οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι του κόσμου, ίσως γιατί όποτε υπήρξε μια στιγμή που φάνηκε -για λίγο- να κρατάμε τις τύχες στα χέρια μας, δεν κράτησε πολύ και οι συνέπειες ήταν βαριές και άφησαν για χρόνια τα αποτυπώματά τους.
Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι σε όλες τις έρευνες τάσεων, και βέβαια στην πρόσφατη της MRB, η απογοήτευση δίνει τον τόνο. Δεν βλέπουμε έξοδο από την κρίση, δεν διακρίνουμε αυτό το ‘κάτι’ που χρειάζεται για να ελπίσουμε και είμαστε βέβαιοι, οι επτά στους δέκα ότι οι θυσίες δεν θα πιάσουν ούτε αυτή τη φορά τόπο και δεν θα υπάρξει καμιά βελτίωση στη ζωή μας.
Βαριά ξεβαριά τα συμπεράσματα της έρευνας δεν απέχουν καθόλου από αυτό που νιώθουμε οι περισσότεροι, από αυτό που βλέπουμε στους γύρω μας και από αυτά που πληροφορούμαστε από τα παραδοσιακά ή τα social media, καθώς ακόμα κι όταν μια είδηση εμφανίζεται ως “θετική” είναι μαύρο και άραχνο το φόντο μέσα στο οποίο παρουσιάζεται.
Είναι λοιπόν απορίας άξιο είναι πού βρέθηκαν, τι δουλειά κάνουν και τι καπνό φουμάρουν, αυτό το 4% που δηλώνει… σιγουριά και εκείνο το 6,4% που νιώθει… υπερηφάνεια για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Είναι πολύ πιθανό ότι κάποιοι από αυτούς είναι παλαμακιστές, στελέχη δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι θα πρέπει διαρκώς να δηλώνουν ευτυχείς και αισιόδοξοι, σαν κάποιους κάποτε που -μετά την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ- έτρωγαν σε προπαγανδιστικά δρώμενα… φράουλες για να μας πείσουν ότι η διαρροή ραδιενέργειας δεν ήταν επικίνδυνη.
Οι υπόλοιποι πάντως δεν αποκλείεται να είναι στελέχη της… αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι πρέπει να… προετοιμάζονται για τις χαρές που έρχονται καθώς είναι βέβαιοι ότι θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας καθώς, όπως λένε τα ρεπορτάζ, βρίσκουν πολύ θετικά τα ευρήματα της MRB.
Βρίσκουν θετικό δηλαδή ότι η Νέα Δημοκρατία έχει 30,7% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,3%, οπότε κατά συνέπεια πανηγυρίζουν για το 9,4% της διαφοράς. Βέβαια είναι περίεργο πώς, με τόσους επικοινωνιολόγους να ψωμίζονται στην Πειραιώς, κανείς δεν θυμάται ότι προ εξαμήνου η έρευνα τάσεων της ίδιας εταιρείας έδινε 29,7% στη ΝΔ και 17,8% στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η διαφορά αυτούς τους έξι μήνες που η ΝΔ και ο Κυριάκος προελαύνουν, μειώθηκε κατά 2,5 ολόκληρες μονάδες.
Και το δυστύχημα για τη ΝΔ και τους πανηγυρτζήδες της είναι ότι αυτή η μείωση παρατηρείται ενώ η συσπείρωση του κόμματος είναι στο πανύψηλο 91,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, και δικαιολογημένα εν μέσω πλειστηριασμών, αδυναμίας καταβολής φόρων και αντιααπεργιακών ρυθμίσεων, έχει συσπείρωση που φτάνει μόλις το 55,6%.
Επομένως, όντας και κυβέρνηση, έχοντας δηλαδή τη δυνατότητα καταβολής “μερισμάτων”, μπορεί ακόμα να κάνει πολλές κινήσεις. Ειδικά όταν η αντιπολίτευση εξακολουθεί να μην απαντά όταν ερωτάται τι μέτρα θα πάρει ως αντιστάθμισμα της μείωσης φόρων και οι επικοινωνιολόγοι της βάζουν τον Μητσοτάκη να ζητάει… τροχονόμους για να ρυθμίζουν τη ροή των χειμάρρων.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας