Χαμός από τη δήλωση Γεροβασίλη για τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς

1859
γεροβασίλη

Απάντηση σε μέσα ενημέρωσης που χρησιμοποίησαν με συγκεκριμένο τρόπο τη δήλωσή της -σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον Αντ1- για την παρουσία αστυνομικών με κουκούλες στο περιστύλιο της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς την «ως ομολογία σοκ», έδωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στο twitter.

«Άλλη μια ψευδής είδηση από «αξιόπιστα» μέσα. Η πραγματικότητα: «είναι Έλληνες αστυνομικοί που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν». Τα υπόλοιπα δικά σας» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Νωρίτερα η υπουργός είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 και είχε παραδεχθεί ότι οι κουκουλοφόροι που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο είναι «είναι άνθρωποι της ελληνικής αστυνομίας, της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

Όταν την ρώτησε ο κ. Παπαδάκης γιατί φορούσαν κουκούλες είπε ότι έβαλαν εκείνη την ώρα για να φύγουν. Δείτε το σχετικό βίντεο το οποίο, όπως λέει και η κ. Γεροβασίλη είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Για πρώτη φορά ένας Ελληνας υπουργός και μάλιστα αρμόδιος για τη δημόσια τάξη παραδέχεται ότι υπάρχουν στις πορείες κουκουκοφόροι αστυνομικοί.

Διότι το βίντεο δείχνει κάποιους ανθρώπους που φοράνε κουκούλες και κρύβουν τα διακριτικά τους. Δεν είναι απλοί αστυνομικοί με πολιτική περιβολή. Η κ. Γεροβασίλη δεν απαντά για το τι έκαναν αυτοί οι αστυνομικοί εκείνη την ώρα στο περιστύλιο της Βουλής. Ποιους προστάτευαν και γιατί υπήρχε ανάγκη να φοράνε κουκούλες;

Και που άραγε παραπληροφορούν τα μέσα ενημέρωσης όταν η δήλωση της κ. Γεροβασίλη είναι συγκεκριμένη, όπως και η εικόνα από την Κυριακή και τα επεισόδια;

Εδώ και πολλά χρόνια η Ελληνική Αστυνομία αστυνομία κατηγορείται ότι διαθέτει άνδρες με πολιτικά και κουκούλες που παρεισφρύουν στις διαδηλώσεις. Έχει κατηγορηθεί η Αστυνομία ότι αστυνομικοί με κουκούλες έχουν χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, κι έχουν κάνει επεισόδια – προβοκάτσιες. Όπως έχουν κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούνται για προληπτικές συλλήψεις και για στοχοποίηση διαδηλωτών.

Κανείς υπουργός δεν τόλμησε ποτέ να επιβεβαιώσει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η κ. Γεροβασίλη έρχεται να ομολογήσει τώρα ότι είναι αστυνομικοί. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας