Χήρες: Νέα μεγάλη συγκέντρωση. Κυβέρνηση: Νέα μεγάλη κοροϊδία

1729
χήρες

Το ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], διοργάνωσε έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ενάντια στις περικοπές και καταργήσεις των συντάξεων χηρείας. Οι συγκεντρωμένες ζήτησαν για άλλη μία φορά, την άρση της κατάφωρης αδικίας που επιβλήθηκε στις ορφανικές οικογένειες με το άρθρο 12 του ν.4387/2016.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. της Παναγιώτη Λαφαζάνη, που συνοδευόταν από τα μέλη της ΠΓ Δημήτρη Στρατούλη και Δέσποινα Σπανού. Παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και Ομοσπονδιών Συνταξιούχων.

Το ΔΣ του συλλόγου τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο και του έθεσε τα εξής αιτήματα:

(1) Άρση ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Συντάξεων Χηρείας (κάτω των 52 και κάτω των 55 ετών). (2) Επαναφορά ποσοστού σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Διατήρηση του ποσοστού στους παλαιούς δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας. (3) Μη εφαρμογή επαναϋπολογισμού συντάξεων εκλιπόντων από 12 Μαΐου 2016 αλλά όποτε και αν αυτό ισχύσει στους λοιπούς συνταξιούχους. (4) Να μειωθεί η διάρκεια έγγαμου βίου χορήγησης Σύνταξης Χηρείας από 5 σε 3 έτη.

Η απάντηση του Υφυπουργού ήταν, «ότι πουν οι δανειστές, που έρχονται στις 10 Σεπτέμβρη», δηλαδή μία νέα κοροϊδία για τις/τους συζύγους θανόντων.

 

Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, σε δήλωσή του στους παριστάμενους δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η ρύθμιση του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου), με την οποία αφενός καταργήθηκαν οι συντάξεις χηρείας με ηλικιακά κριτήρια (κάτω των 55 ετών) και αφετέρου μειώθηκαν από 70% της σύνταξης του θανόντος /σης στο 50%, είναι άδικη, ρατσιστική, ανθωποκτόνα, βάρβαρη και συνιστά κοινωνικό έγκλημα. Δεν χωράει μερεμέτια πρέπει ΤΩΡΑ να καταργηθεί.

Οι σημερινές υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα επανεξετάσει το θέμα των συντάξεων χηρείας, εάν και εφόσον το αποδεχτούν οι δανειστές, είναι σκέτη κοροϊδία και περιφρόνηση προς τις οικογένειες θανόντων που λιμοκτονούν.

Το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 πρέπει να καταργηθεί, ώστε να μπει ένα τέλος στην κατάργηση και στην περικοπή των συντάξεων χηρείας. Η σύνταξη χηρείας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι οι κόποι και οι ασφαλιστικές εισφορές μιας ολόκληρης εργασιακής ζωής, είναι δικαίωμα και σεβασμός στην αξιοπρέπεια”.

sdr
sdr

dav

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας