Χάρισμα προστίμων ύψους 7,33 εκατ. ευρώ στον γνωστό εισαγωγέα καλλυντικών Γρηγόρη Σαράντη

2504
προστίμων

Στα ψιλά των οικονομικών ειδησεογραφικών site πέρασε η είδηση της «ακύρωσης» προστίμων συνολικού ύψους σχεδόν 7,33 εκατ. ευρώ που είχαν επιβληθεί πριν από ένα χρόνο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε δυο εταιρίες του γνωστού επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη που επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιείται στον χώρο των καλλυντικών. (στη φωτό αριστερά μαζί με τον έτερο επιχειρηματία Δημήτρη Μελλισανίδη)

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ 646/2017 απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επιβάλει πρόστιμο 1.939.849,41 ευρώ στην εταιρεία Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ ενώ, με την ίδια απόφασή της, επέβαλε πρόστιμο 5.388.425,35 ευρώ και στην εταιρία ΕΣΤΕ ΛΩΝΤΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ (ESTEE LAUDER HELLAS S.A.) της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο 49% ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.

Σήμερα, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτές της προσφυγές των δυο εταιριών κατά της αποφάσεως της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ακύρωσε και τα δυο πρόστιμα συνολικού ύψους 7.328.274 (και κάτι ψιλά…).

Το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου υπό το οποίο τα πρόστιμα του Γρ. Σαράντη «ακυρώθηκαν» δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Ωστόσο υπάρχει το… «σκεπτικό» του κάθε πολίτη που μπορεί θαυμάσια να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

*Πηγή: write-in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας