Φωτογράφος απαθανάτισε ίχνη από προνύμφες σε φύλλα, αναδείχθηκε «Φωτογράφος της χρονιάς»

1110
προνύμφες

Περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Βιολογίας (UK Royal Society of Biology). Η Εταιρεία ζητά κάθε χρόνο από ερασιτέχνες και νεαρής ηλικίας φωτογράφους να υποβάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους στις οποίες εικονοποιείται ένα συγκεκριμένο θέμα. «Μοτίβα στη φύση» ήταν το φετινό θέμα.

«Φωτογράφος της Χρονιάς» αναδείχθηκε ο Ρομπέρτο Μπουένο, για την ενδιαφέρουσα φωτογραφία των ιχνών που προνύμφες άφησαν σε φύλλα στην κοιλάδα του ποταμού Γιούκον, στον Καναδά. «Το φθινόπωρο, τα δάση του Βορρά είναι όμορφα, με την ποικιλία χρωμάτων των δέντρων. Μια μικρή προνύμφη είναι μια φθινοπωρινή έκπληξη στα βόρεια δάση της Αλάσκας και της κοιλάδας του Γιούκον. Η συμπεριφορά της προνύμφης, που «εξορύσσει» στο φύλλο της λεύκας όταν τρέφεται, αφήνει πάνω στα φύλλα ενδιαφέροντα μοτίβα, με περίτεχνα ίχνη. Το έδαφος στο κίτρινο δάσος γίνεται ένας καινούργιος κόσμος ν’ απολαύσει κανείς τη φύση» εξήγησε ο Μπουένο, μιλώντας για τη φωτογραφία «Ίχνη ζωής».

Το πρώτο βραβείο ως «Νεαρός φωτογράφος της Χρονιάς» πήρε ο δεκαεπτάχρονος Τζακ Όλιβ, με το εντυπωσιακό πορτρέτο ενός φιδιού leopard gecko να κοιτάζει τον φακό. Το βραβείο του Μπουένο συνοδευόταν από το χρηματικό ποσό των 1.000 λιρών Αγγλίας ενώ αυτό του Όλιβ από 500 λίρες.

Ήταν εντυπωσιακό το εύρος ηλικίας όσων επέδειξαν ενδιαφέρον για τη βιολογία, καθώς o πιο νεαρός φιναλίστ ήταν μόλις 10 χρονών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας