Αστυνομική επίθεση κατά των οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Συνεχίζεται η απεργία

1319
οδηγών

Με άγρια επίθεση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησε η κυβέρνηση Τσίπρα την αντιμετώπιση της απεργιακής κινητοποίησης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο, το βράδυ του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα και ενώ την Παρασκευή απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα της εργοδοσίας να κριθεί παράνομη η απεργία, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση στον χώρο του Δημαρχείου και από εκεί κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο “Διαγόρας”, προκειμένου να ενημερώσουν τους νεοαφιχθέντες επισκέπτες του νησιού για τους λόγους που τους υποχρεώνουν να απεργούν.

Έξω από το αεροδρόμιο τους περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη που τους επιτέθηκε, ενώ έγινε απόπειρα σύλληψης απεργού, που απελευθερώθηκε μετά από διαμαρτυρίες στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος του νησιού.

Οι απεργοί, παρ’ όλα αυτά, πραγματοποίησαν επιτόπια Γενική Συνέλευση, στην οποία αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας, που έχουν κηρύξει από τις 18 Αυγούστου με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως σχολίαζαν συνδικαλιστικοί κύκλοι, η αστυνομική επίθεση κατά των απεργών που αγωνίζονται για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της κ. Έφης Αχτσιόγλου η οποία τάχα ενδιαφέρεται για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και του κ. Πάνου Σκουρλέτη που έχει αναλάβει άμεσα την αρμοδιότητα του υπουργού δημόσιας τάξης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας