Φτηνός αντιπερισπασμός: Η κυβέρνηση σπεύδει να γκρεμίσει 3.000 αυθαίρετα

1243
συνέντευξη

Με μια κωμική απόπειρα εξιλέωσης απέναντι στην τραγωδία των 100 περίπου νεκρών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σπεύδει να κατεδαφίσει 3.000 αυθαίρετα στο Νομό Αττικής.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε ότι υπάρχουν αυθαίρετα λίγες μέρες μετά την πύρινη τραγωδία και όταν ο ορυμαγδός για τις πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες της βρίσκεται στο αποκορύφωμα, συναντά πικρόχολα σχόλια από την κοινή γνώμη και την εκθέτει ακόμα πιο βάναυσα στα μάτια του λαού μας.

Η ειρωνεία του πράγματος βρίσκεται στο ότι, αν μίλαγε κάποιος και, πολύ περισσότερο, πρότεινε, μέχρι πρότινος, στην κυβέρνηση κατεδάφιση αυθαιρέτων, αντιμετωπιζόταν τουλάχιστον χλευαστικά από τους ιθύνοντες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα δεν συζητάει καν να «αποτακτοποιήσει» τα δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα που παρανόμως και αντισυνταγματικώς «τακτοποιήθηκαν» από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έναντι αδρών ποσών για τον περιορισμό της «μαύρης», αλλά ατελεύτητης και χωρίς πάτο, τρύπας των προϋπολογισμών και του επονείδιστου χρέους.

Κ.Μ

Άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης. Συγκεκριμένα μίλησε για άμεση κατεδάφιση τουλάχιστον 3.000 αυθαιρέτων στην περιοχή της Αττικής αλλά και για νέο νόμο που θα κατατεθεί αύριο κιόλας για τα αυθαίρετα.

«Θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα επιχειρησιακά και πολιτικά όσα έγιναν ή δεν έγιναν χωρίς να επιχειρήσουμε την συγκάλυψη καμίας ευθύνης», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε χαρακτηριστιά: «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι σαφής: Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με συμφέροντα για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας