Φρικτός θάνατος ηλικιωμένης που ζούσε με συσκευή οξυγόνου και της έκοψαν το ρεύμα για μερικά δολάρια

1297
ηλικιωμένης

Λίγες ώρες μόνο άντεξε εκτός συσκευής οξυγόνου η καρδιά μιας ηλικιωμένης από το Νιού Τζέρσεϊ της οποίας ο πάροχος ρεύματος διέκοψε την ηλεκτροδότηση λόγω οφειλής 900 δολαρίων και ενώ σαφώς γνώριζε πως η γυναίκα ζούσε επί χρόνια με αναπνευστική υποστήριξη.

Η νέα τραγωδία που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τον κυριολεκτικά εγκληματικό χαρακτήρα της εμπορευματοποίησης αγαθών πρώτης ανάγκης και τις από κάθε πλευρά ολέθριες συνέπειες, διαδραματίστηκε στην μικρή για τα αμερικανικά δεδομένα πόλη του Newark το πρωί της Πέμπτης όταν η ιδιωτική εταιρεία (PSE&G) διέκοψε το ρεύμα στο σπίτι της 68χρονης Linda Daniels της οποίας η ζωή ήταν άμεσα συνδεδεμένη με αυτό.


Η άτυχη Linda Daniels μαζί με τα εγγόνια της

Αμέσως μετά τη διακοπή και με όση δύναμη της απέμενε, η Daniels ενημέρωσε τα παιδιά της τα οποία με τη σειρά τους επικοινώνησαν με την εταιρία και άρχισαν να εκλιπαρούν τους υπευθύνους για άμεση επανασύνδεση αυτοί ωστόσο, την ίδια στιγμή που η γυναίκα κυριολεκτικά ψυχορραγούσε, έδειξαν να επιμένουν στο ποσό της οφειλής, πιέζοντάς τους για άμεση εξόφληση.

Η παύση λειτουργίας παροχής οξυγόνου είχε τις αναμενόμενες συνέπειες και μετά από έξι μαρτυρικές ώρες υποξυγόνωσης η γυναίκα κατέληξε από καρδιακή ανεπάρκεια.

Τώρα οι Αρχές διέταξαν έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων καθώς η εταιρία παροχής ρεύματος φέρεται να είχε ενημερωθεί εγγράφως και κατ’ επανάληψη για την κατάσταση της υγείας της Daniels, κάτι το οποίο η ίδια η εταιρία αρνείται, ισχυριζόμενη πως είχε κάνει επανειλημμένες ενέργειες να επικοινωνήσει για την εκπρόθεσμη οφειλή με τους συγγενείς της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ακόμη και όταν η κόρη τής γυναίκας έφτασε στην εταιρία για να ενημερώσει για τον θάνατο της μητέρας της, με έναν απίστευτο κυνισμό οι υπάλληλοι εξακολουθούσαν να κάνουν λόγο για το «χρέος» των 1.400 δολαρίων, το οποίο μάλιστα εμφανιζόταν και αυξημένο κατά 500 δολάρια, καθώς λίγες ημέρες πριν τη μοιραία διακοπή η οικογένεια είχε καταθέσει ως «έναντι» το ισόποσο.

Υπενθυμίζεται πως στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ είναι παράνομη η διακοπή ρεύματος σε άτομα που ζουν με μηχανική υποστήριξη και τώρα η οικογένεια της Linda Daniels δηλώνει πως θα καταφύγει με μηνύσεις και αγωγές κατά της εταιρίας.

*Πηγή: write-in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας