Φρικτή τραγωδία! Στους 290 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα

934
λάνκα
Οι τελευταίες πληροφορίες από την αστυνομία της Σρι Λάνκα κάνουν λόγο για 500 τραυματίες, σε συνολικά οκτώ αιματηρές επιθέσεις – Εφτά συλλήψεις μέχρι στιγμής.

Δραματικά αυξάνεται με κάθε ώρα που περνά ο τραγικός απολογισμός του μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες πόλεις της Σρι Λάνκα, που «έβαψε με αίμα» το Πάσχα των Καθολικών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία της Σρι Λάνκα ο αριθμός των νεκρών από τις  εκρήξεις που σημειώθηκαν σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες, όπου εορταζόταν το Πάσχα, σε τέσσερα ξενοδοχεία και σε ένα κτιριακό συγκρότημα εκτοξεύτηκε στους 290, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 500!

Λίγα μόλις λεπτά αφότου ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ruwan Wijewardene, απευθύνθηκε στον λαό ανακοινώνοντας ότι οι νεκροί είχαν φτάσει τους 190, η αστυνομία έδωσε αναλυτικά στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας που αυξάνουν τον αριθμό των θυμάτων.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Wijewardene ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής επτά συλλήψεις σε σχέση με τις οκτώ επιθέσεις που βύθισαν στο πένθος τις τελευταίες ώρες την χώρα του, ανήμερα της ημέρας του Πάσχα των Καθολικών.

Οι οκτώ εκρήξεις, ορισμένες από τις οποίε, σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας, οδήγησαν σε άμεση λήψη αυστηρών μέτρων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας και να μπλοκάρει την πρόσβαση σε σημαντικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες μηνυμάτων, περιλαμβανομένων των Facebook και WhatsApp, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση «ανακριβών και εσφαλμένων πληροφοριών» σε σχέση με τις επιθέσεις, όπως ανέφερε.

nekroi12

 

nekroi11

 

nekroi08

Οι τελευταίες δύο εκρήξεις και το ανθρωποκυνηγητό

Μετά τις έξι πρωινές επιθέσεις, σε τρεις εκκλησίες και ισάριθμα ξενοδοχεία, τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν ακόμα δύο εκρήξεις, τις οποίες πιθανόν προκάλεσαν βομβιστές αυτοκτονίας ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις Αρχές. Τα θύματα στις τελευταίες εκρήξεις ήταν λιγότερα.

nekroi09

 

nekroi10

Γύρω στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε η 7η έκρηξη κοντά σε μικρό ξενοδοχείο, στο προάστιο Ντεχιγουέλα του Κολόμπο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας δύο άτομα σκοτώθηκαν στην τελευταία επίθεση, που σημειώθηκε απέναντι από τον ζωολογικό κήπο της Ντεχιγουέλα.

nekroi05

Μία ώρα αργότερα, υπήρξαν αναφορές και για όγδοη έκρηξη. Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερα στο νησί αυτό της Νότιας Ασίας.

srilanka02

 

srilanka01

Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον 35 ξένοι υπήκοοι, μεταξύ των οποίων Βρετανοί, Αμερικανοί, Ολλανδοί και ένας Πορτογάλος.

Ο Πορτογάλος, που ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, βρισκόταν εκεί με τη σύζυγό του και σκοτώθηκε από την έκρηξη σε ξενοδοχείο του Κολόμπο, δήλωσε από τη Λισαβόνα η πρόξενος της Πορτογαλίας εκει Πρίνι Πάιν. Οι υπόλοιποι Πορτογάλοι που βρίσκονται στη Σρι Λάνκα «είναι όλοι καλά», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από υπουργεία εξωτερικών άλλων χωρών, οι τουλάχιστον 450 τραυματίες του μπαράζ των εκρήξεων περιλαμβάνουν ακόμα Κινέζους και Ιάπωνες.

nekroi_main03

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας