Φορολογικό δώρο στους μεγαλομετόχους! Από 15% σε 10% ο φόρος μερισμάτων

1142
φορολογικό

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κόβει το ΕΚΑΣ στους πενόμενους χαμηλοσυνταξιούχους, κατακρεουργεί ακόμα και τις συντάξεις χηρείας, ενώ διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ ακόμα και στα κατασχεμένα σπίτια και ακίνητα, σπεύδει να μειώσει σχεδόν κατά 35%, από 15% σε 10%, τον φόρο στα μερίσματα, δηλαδή στα διανεμόμενα κέρδη, που πηγαίνουν όχι σε επενδύσεις, αλλά επί το πλείστον στις τσέπες των μεγαλομετόχων των κερδοφόρων μεγάλων εταιρειών!

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σήμερα στην κατάθεση της διάταξης για τη μείωση της φορολογίας των διανεμόμενων κερδών (μερισμάτων). Ο φορολογικός συντελεστής των μερισμάτων για τις φορολογικές χρήσεις από την 1η/1/2019 και εφεξής μειώνεται από το 15% που ισχύει σε 10%, μείωση δηλαδή της τάξης περίπου του 35%!!!

Επισημαίνεται ότι η σχετική μείωση εγκρίθηκε, όπως ήταν φυσικό, από τους θεσμούς οι οποίοι τους φόρους τους θέλουν να επιβάλλονται μόνο στους μισθωτούς, τους αγρότες και τα μικρομεσαία στρώματα, αλλά όχι στα διανεμόμενα υψηλά κέρδη των μεγάλων εταιρειών.

Από τον συνδυασμό της μείωσης του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 28% από το 29% που ήταν πέρυσι καθώς και της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων ο συνολικός φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών διαμορφώνεται στο 35,2% από 39,65% που ήταν το 2018. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει τη σχετική τροπολογία, η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων οδηγεί σε ένα καλό δώρο στους μεγαλομετόχους, που σημαίνει ετήσια απώλεια δημοσίων εσόδων κατά περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εξαγγελία που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο του προγράμματός της για την αναμόρφωση και τη μείωση της φορολογίας ο φορολογικός συντελεστής των μερισμάτων προβλέπεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο, στο 5%! Με δυο λόγια, θα έχουμε διανεμόμενα κέρδη χωρίς φόρο! Θαυμάστε τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας