Η… συμπαθής τάξις των Ελλήνων βιομηχάνων!

1121
τουρισμού

Διαμαρτύρεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Δεν είναι ότι δεν θέλει να δώσει αυξήσεις στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις Βιομηχανίες με 480 ευρώ καθαρά. Όχι, βέβαια!

Για τους εργαζόμενους νοιάζεται ο Σύνδεσμος και σου λέει παρακάτω στην ανακοίνωση, ότι έτσι (με την αύξηση) δεν θα πέσει η ανεργία αφού οι (δυστυχείς) βιομήχανοι αν και πολύ θα το ήθελαν δεν θα μπορέσουν να προσλάβουν κι άλλους εργαζόμενους με μηνιάτικο 480 ευρώ.

Με όλο τον σεβασμό στη… συμπαθή τάξη των βιομηχάνων, νομίζω ότι οι θέσεις τους είναι κομμάτι νερόβραστες. Εδώ χρειάζονται «ριζοσπαστικά» αιτήματα και «προωθημένες» διεκδικήσεις.

Εφόσον η αγωνία τους είναι να χτυπηθεί η ανεργία που πλήττει τη χώρα και τους ραγίζει την καρδιά μία είναι η “και γαμώ “ τις προτάσεις: Να πάει ο κατώτερος μισθός από τα 480 ευρώ στα 240! Έτσι, οι βιομήχανοι θα μπορούσαν εκεί που είχαν έναν εργαζόμενο να προσλάβουν άλλον ένα!

Μιλάμε για θανατηφόρο χτύπημα στην ανεργία. Θα μου πείτε, μπορεί να ζήσει κανείς με 280 ευρώ το μήνα; Θα σας θυμίσω πως ούτε με 480 ευρώ μπορεί.

Σημασία έχει πως, με τέτοιες προτάσεις λύνονται, τα προβλήματα αλλά μου φαίνεται πως οι βιομήχανοι στη χώρα μας είναι «λαπάδες»Τους κλέβουν τη δόξα οι εφοπλιστές που κάνουν έξυπνα τις δουλειές τους χωρίς φορολογίες, εισφορές και άλλα τέτοια «κόλπα» που σκαρφίζεται το κράτος για να τους εμποδίζει να κινούν τα λεφτά τους όπως γουστάρουν.

Συμφώνησαν λοιπόν, με τον… νεοκομμουνιστή πρωθυπουργό ότι θα του κάνουν τη χάρη και όταν φέρνουν τα ωραία τους λεφτά στην Ελλάδα, να μην φορολογούνται με 22% που φορολογούνται οι μισθωτοί ή με 29% από το πρώτο ευρώ που φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνοντας και προκαταβολή φόρου. Θα δίνουν ένα 10% και θα ξεμπερδεύουν.

Κι εδώ δεν μιλάμε για νομοθετική ρύθμιση αλλά για συμφωνία “εθελοντικού χαρακτήρα” ανάμεσα σε κυβέρνηση και εφοπλιστές.

Πρόκειται για συμφωνία παρόμοια με αυτή που είχε κάνει μαζί τους ο σκληρός δεξιός Σαμαράς όταν ήταν πρωθυπουργός.

Τώρα την κάνει ο «αριστερός»  Τσίπρας. Και ξέρετε, δεν με νοιάζει που οι, κατά δήλωσή τους, αριστεροί κάνουν τα ίδια με αυτά που κάνουν οι πατενταρισμένοι δεξιοί.

Με νοιάζει που πιάνεται κορόιδο η συμπαθής τάξις των Ελλήνων βιομηχάνων. Δεν αντέχεται τέτοια αδικία…

*Πηγή: pagenews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας