Φονικές συγκρούσεις προσφύγων στο λιμάνι της Πάτρας – Νεκρός 17χρονος μετανάστης

1898

17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπέκυψε στα τραύματά του

Στα τραύματά του υπέκυψε ο 17χρονος Αφγανός πρόσφυγας  που χτυπήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια άγριων συγκρούσεων χθες το βράδυ μεταξύ ομάδων μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και από εκεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), οι γιατροί επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά ο ασθενής δεν τα κατάφερε. Από τις άγριες συμπλοκές τραυματίστηκαν αρκετά ακόμη άτομα.
Εντεκα προσαγωγές αλλοδαπών για το περιστατικό
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών προχώρησαν σε 11 προσαγωγές προσφύγων για το θανάσιμο τραυματισμό του μετανάστη. Σε έρευνες που έκαναν εντόπισαν δύο κάλυκες, τέσσερα φυσίγγια, μία βέργα και πολλές πέτρες.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνες

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου.
Η συμπλοκή έγινε μέσα στο χώρο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, στην Ακτή Δυμαίων. Ομάδες αλλοδαπών φέρεται ότι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο σε όλη την παραλιακή, από την ΑΒΕΞ μέχρι και το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου.
Στο πλαίσιο των ερευνών, αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, για να δώσει απαντήσεις όσον αφορά στα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του μετανάστη.
Παράλληλα, στην παραλιακή ζώνη της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εφαρμόστηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας