Φαρσοκωμωδία χωρίς τέλος: Διεγράφη και μετά παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος από βουλευτής

1911
παπαχριστόπουλος

Την παραίτησή του ανακοίνωσε με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του από τον Πάνο Καμμένο, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την έγκριση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Κατόπιν αυτού, η έδρα της Β’ Αθηνών των ΑΝΕΛ περνά στον υφυπουργό εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Η ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ θα τελεστεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Θεωρείται βέβαιο ότι η έδρα δεν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ -δεδομένων των πολύ κακών σχέσεων που έχει ο υφυπουργός Εξωτερικών με τον πρόεδρο του κόμματος και της διαφοροποίησης από τη κομματική γραμμή εδώ και καιρό.

Έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία κλειδώνει στους «151» βουλευτές και η ΚΟ του Πάνου Καμμένου έχει διαλυθεί.

Την επίσημη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τον Πάνο Καμμένο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «Κύριε Πρόεδρε, σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Ανεξάρτητοι Έλληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία» αναφέρεται στην σχετική επιστολή.

Μετά την ψηφοφορία, στη διάρκεια της οποίας ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ψήφισε «ναι» στο Πρωτόκολλο, υπέβαλε την παραίτησή του όπως είχε προαναγγείλει το προηγούμενο διάστημα.

Ήδη, όμως, η διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου είχε σηματοδοτήσει τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι έμεινε με πέντε βουλευτές -τέσσερις εκ των οποίων εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια του κόμματος και τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και στη συνέχεια είχε ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ πρόσφατα είχε προσχωρήσει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα με πέντε βουλευτές που εξελέγησαν στις γενικές εκλογές με το ψηφοδέλτιό του. Ως εκ τούτου, οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, αφού ο ένας εκ των πέντε βουλευτών δεν έχει εκλεγεί με το κόμμα αυτό. Ακόμη και στην (απίθανη) περίπτωση, όμως που ο Τέρενς Κουίκ ήθελε να παραμείνει στους ΑΝΕΛ, η ΚΟ δεν μπορεί να ξανασυγκροτηθεί μετά τη διάλυσή της εάν δεν έχει 10 βουλευτές.

Κατόπιν της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλοι οι βουλευτές του κόμματος θεωρούνται από σήμερα ανεξάρτητοι βουλευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας