Φάντασμα ο πολιτικός χάρτης που εμφανίζουν ΜΜΕ και στημένες δημοσκοπήσεις

3067
7δισ

Το 46% εμφανίζεται να θέλει έξοδο από την ΕΕ. Ο πολιτικός χάρτης στην Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά αλλά το αποκρύπτουν τα κυρίαρχα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και οι στημένες δημοσκοπήσεις.
Ακόμα και ευρωπαϊκές συστημικές μετρήσεις δεν μπορούν να αποκρύψουν, όσο και αν το προσπαθούν, το μέγεθος και το εύρος της δυσφορίας έως και της ριζικής αντίθεσης που υπάρχει στους ευρωπαϊκούς λαούς και ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό, απέναντι στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Οι τελευταίες κλονίζονται συθέμελα κάτω από τη ογκούμενη κοινωνική κατακραυγή.
Αν και οι μετρήσεις συνήθως υποβαθμίζουν μέχρι παραμορφώσεως τις αντισυτημικές τοποθετήσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές οι μετρήσεις γίνονται από εταιρείες βαθιά χωμένες στο “ευρωπαϊκό” κατεστημένο πλαίσιο, διαδικτυακή σφυγμομέτρηση της Win/Gallup International σε όλη την ΕΕ, φτάνει, ακόμα και αυτή, να εμφανίζει το 46% των πολιτών της χώρας μας να επιθυμεί την έξοδο από την ΕΕ έναντι 36% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της.
Οι ψηφοφόροι των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία πιστεύουν ότι οι χώρες τους οδεύουν στη λάθος κατεύθυνση.
Σύμφωνα με διαδικτυακή σφυγμομέτρηση WIN/Gallup International 14.969 ατόμων, οι ψηφοφόροι σε όλη την ΕΕ δυσφορούν όλο και περισσότερο απέναντι στην ΕΕ, παρά τη χειραγωγούμενη παρουσίαση της δημοσκόπησης που επιχειρεί το ΑΠΕ/ΜΠΕ στην Ελλάδα.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι 89% των ψηφοφόρων στην Ελλάδα πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Στη Γαλλία, το ποσοστό ανέρχεται στο 82%, στην Ιταλία στο 79% και στη Γερμανία στο 62%.
Αυξάνεται το ποσοστό των ατόμων που θα ψήφιζαν για έξοδο από την ΕΕ στο 36%, από το 33% σε 15 χώρες που ερωτήθηκαν, συμπεριλαμβανόμενης και της Βρετανίας.
Στη Φινλανδία και την Ελλάδα παρατηρήθηκε αύξηση, στο 40% από το 29% (Φινλανδία) και 46% από 38% (Ελλάδα).
«Το 2016 τα θεμέλια της ΕΕ κλονίστηκαν έντονα», είπε ο Τζόνι Χέλντ, γενικός διευθυντής της ORB International, που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση στη Βρετανία.
«Αυτό που ξεχωρίζει είναι η συντριπτική άποψη από πολίτες της ΕΕ ότι οι χώρες τους πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση – ιδιαίτερα ορατό στη Γαλλία και στην Ελλάδα.
Η δημοσκόπηση έγινε από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, πριν την επίθεση με φορτηγό σε πολυπληθή χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.
Φάντασμα” ο πολιτικός χάρτης που εμφανίζουν μμε και στημένες δημοσκοπήσεις
Η εικόνα των πραγματικών πολιτικών τάσεων και διεργασιών που βρίσκονται σε κίνηση και σε εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την απατηλή και κατασκευασμένη πολιτική εικόνα της χώρας που παρουσιάζουν τα κυρίαρχα μμε και οι στημένες δημοσκοπήσεις.
Η ελληνική κοινωνία πολώνεται όλο και περισσότερο ανάμεσα σε ένα ψευδοευρωπαϊκό μπλοκ πλουσίων και ευκατάστατων που ελάχιστα τους επηρέασε η κρίση, αν δεν αύξησαν επιπλέον τον πλούτο τους μέσα σε αυτήν και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που φτωχοποιείται και εξαπλώνεται και τείνει όλο και περισσότερο να τοποθετείται με πείσμα κατά του ευρώ και της ΕΕ.
Η κοινωνία πολώνεται, επίσης όλο και περισσότερο σε εκείνους που επιθυμούν τη διαιώνιση της κηδεμονίας της χώρας από τα κέντρα της αποκαλούμενης “παγκοσμιοποίησης”, ως του μόνου τρόπου, τάχα, για τον εκσυγχρονισμό της και την απαλλαγή της από την εκμαυλιστική επιρροή που ασκεί το φαύλο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο και ο “φαύλος” ελληνικός λαός και σε αυτούς που αναδεικνύουν στο επίκεντρο την ανάγκη αυτή η χώρα να κατακτήσει για πρώτη φορά την κυριαρχία και την εθνική της ανεξαρτησία ως αναντικατάστατα εργαλεία για ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάτασης της πατρίδας μας.
Τέλος και ίσως το κυριότερο, η κοινωνία μας πολώνεται βαθύτατα ανάμεσα σε μια πλούσια, συνήθως, κρατικοδίαιτη και κρατικο-καλυπτόμενη, ολιγαρχία και μια μικρή στεφάνη ευημερούντων μεσαίων στρωμάτων και από την άλλη στην πολύ μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που συντρίβεται, υποβαθμίζεται, φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται.
Μια σύγχρονη επανάσταση των φτωχών βρίσκεται επί θύραις και είναι η μόνη που μπορεί να αναγεννήσει και να επαναθεμελιώσει σε νέες βάσεις και σε μια νέα ανάπτυξη την Ελλάδα.
Ο σημερινός κοινωνικός πολιτικός χάρτης δεν εκφράζεται ούτε από τα καταρρέοντα δόγματα του ψευδεπίγραφου κενολόγου Γερμανοφορεμένου ευρωπαϊσμού και της ψευδο-παγκοσμιοποίησης ούτε από τα παρακμιακά κόμματα κουρελού του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και της ΝΔ του Μητσοτάκη.
Η ελληνική κοινωνία δεν εμπιστεύεται και δεν θεωρεί ότι διαθέτει την παραμικρή αξιοπιστία ένα πολιτικό κατεστημένο που δίνει γη και ύδωρ στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον.
Ένα πολιτικό κατεστημένο διαπλεκόμενο με την ολιγαρχία των μίντια και μια ξενόδουλη πλουτοκρατία της αρπαχτής και της λεηλασίας.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Αυτές τις ώρες, η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο ριζοσπαστικών, αριστερών και γνήσια δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων που θα βγει τολμηρά μπροστά και στηριγμένο στους αγώνες και τη θέληση του ελληνικού λαού, θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, γκρεμίζοντας τα παλιά κατεστημένα συμφέροντα για πραγματική δημοκρατία, ανοικοδόμηση, δικαιοσύνη, εθνική κυριαρχία και ένα σχέδιο πραγματικού μετασχηματισμού της πατρίδας μας.
Η Αριστερά για να μπορέσει να φέρει σε πέρας το έργο αυτού του νέου μετώπου της ελπίδας.
Για να μπορέσει, επίσης, να συναντηθεί με τις γνήσιες δημοκρατικές και πατριωτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αναδείξει στους κόλπους της δυνάμεις ενωτικού προσανατολισμού που θα στοχεύουν στην επαναθεμελίωση της αριστερής σκέψης, των αριστερών πρακτικών, του αριστερού προγράμματος και της στρατηγικής της, μέσα από τη συνέχεια των καλύτερων επαναστατικών και αγωνιστικών παραδόσεων της, όπως η Αντιστασιακή εποποιία.
Το 2017 θα είναι χρόνια έτσι και αλλιώς ανατροπών.
Ας είναι αυτές οι ανατροπές ελπιδοφόρες για την χώρα και όχι ψευδεπίγραφες και σκοταδιστικές.

Κ.Μ.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας