Υψηλή κερδοφορία του ΟΛΠ. Έγκλημα το ξεπούλημα στην Cosco

1398
λιμάνι

Άνοδο 32% εμφανίζει το transit φορτίο και 23% το εγχώριο, κατά το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2018, με συνέπεια την αύξηση των κερδών της ΟΛΠ Α.Ε. που ελέγχεται από την κινεζική Cosco. Ταυτόχρονα, αύξηση άνω του 10% παρουσιάζεται και στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι οι δεξαμενές που υπήρχαν δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία λόγω των εργασιών που γίνονταν για την εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής που έφερε η Cosco.
Αυτά τα στοιχεία συμπεριλαμβάνονταν στην ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2017 της ΟΛΠ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 111,5 εκατ. έναντι 103,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 7,7%.
Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 21,2 εκατ. ευρώ έναντι 11,0 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 92%, και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6%, στα 11,3 εκατ. ευρώ έναντι 6,7 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.
Σύμφωνα με τον Κινέζο διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΠ Α.Ε., Fu Chengqiu, το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα.
Καθώς ο ΟΛΠ ήταν κερδοφόρος και πριν το ξεπούλημα του πρώτου λιμανιού της χώρας, η άυξηση της κερδοφορία καθιστά ακόμη πιο βαρύ το έγκλημα που έχει διαπραχθεί σε βάρος της οικονομικής ζωής της χώρας και της εθνικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας