Υστερία κατά του Μακρόν-Συλλήψεις στο Λονδίνο

1136
μακρόν

Η εκστρατεία μίσους των μουσουλμάνων κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν παραμένει αμείωτη, παρά το γεγονός ότι στη Γαλλία σημειώθηκε και δεύτερος αποκεφαλισμός μέσα σε λίγες ημέρες.

Συγκεντρώσεις μουσουλμάνων έγιναν έξω από γαλλικές πρεσβείες σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, αλλά και στη Μόσχα, στην Κοπεγχάγη και στο Λονδίνο. Στην Κωνσταντινούπολη τοποθετήθηκαν αφίσες, αλλά ίσως λόγω του σεισμού δεν έγιναν διαδηλώσεις.

Η αντίθεση στον Μακρόν εξαπλώθηκε και στο Λονδίνο με διαδηλωτές να συγκεντρώνονται έξω από τη γαλλική πρεσβεία κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Δεν θα δεχθούμε ασέβεια για τον αγαπημένο μας προφήτη», «Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης της Γης είναι ο Μακρόν» και «Η προσβολή δεν συνιστά ελευθερία λόγου». Κάποιοι άλλοι κρατούσαν πανό που έδειχναν τον Γάλλο πρόεδρο ως δαίμονα.

Οι αστυνομικοί έκαναν τρεις συλλήψεις, οι δύο εκ των οποίων για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού και η μια για κατοχή πυροτεχνημάτων.

Στο Αφγανιστάν οι διαδηλωτές έκαψαν τη γαλλική σημαία, ενώ σε Ινδία, Μπαγκλαντές και Ινδονησία έκαψαν ομοίωμα του Μακρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας