Υπόμνημα του Τάσου Θεοφίλου αντικρούει την αίτηση αναίρεσης

2146
θεοφίλου

Με υπόμνημα 170 σελίδων αντικρούει σήμερα, Τρίτη 15 Μαΐου, ο Τάσος Θεοφίλου την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε κατά της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (και μέχρι πρότινος εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής) Ιωάννης Αγγελής, δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις για κάθε ένα από τα 63 σημεία αιτιάσεων.
Η διαδικασία της Παρασκευής 11 Μαΐου στον Άρειο Πάγο ήταν εξαιρετικά σύντομη και η απόφαση για την αποδοχή ή μη της αίτησης αναίρεσης πρόκειται να εκδοθεί στο επόμενο διάστημα.
Όπως είναι γνωστό, ο Τάσος Θεοφίλου έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή, κατηγορούμενος για ληστεία και δολοφονία, με μοναδική ένδειξη ενοχής ένα καπέλο που δεν παρουσιάστηκε στα αρχικά ευρήματα και που πάνω του, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, υπήρχε δικό του DNA. Απαλλάχθηκε πέρσι από τις όποιες κατηγορίες από το Εφετείο.
Οι συνήγοροι του Τάσου Θεοφίλου, Κώστας Παπαδάκης και Άννα Παπαρούσου, στις αγορεύσεις τους εξήγησαν γιατί η απόφαση του Εφετείου είναι πλήρης, καθώς έχει λάβει υπόψη όλα τα στοιχεία και τα αιτιολογεί. Επίσης, ανέδειξαν τους λόγους για τους οποίους η αίτηση αναίρεσης είναι απαράδεκτη και αόριστη, λόγω του ότι παίρνει θέση για τα πραγματικά περιστατικά και δεν συγκεκριμενοποιεί τι δεν έλαβε υπόψη της η αθωωτική απόφαση, ποια κενά και ασάφειες εντοπίζει.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η παρατήρηση και της προέδρου της έδρας, Μαρίας Χυτήρογλου, η οποία επισήμανε πως το DNA σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί απόδειξη ενοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας