Υποχρεωτική 3η δόση στους άνω των 65-Διπλή μάσκα παντού

683
Υποχρεωτική 3η δόση στους άνω

“Σχέδιο Ελευθερία” βάφτιζαν πέρυσι στην κυβέρνηση το σχέδιο εμβολιασμών που θα οδηγούσε τον κορωνοϊό στο χρονοντούλαπο αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι να αυξηθούν κρούσματα, διασωληνωμένοι και θάνατοι από τον Covid-19.

Ο ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν σκέψεις η 3η δόση του εμβολίου να γίνει υποχρεωτική για τους άνω των 65 ετών.

«Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να γίνει υποχρεωτική»

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατ. για την 3η αναμνηστική δόση. Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών.

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους», αποκάλυψε ο κ. Κοντογεώργης.

«Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την 3η δόση. Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην 3η δόση είναι ενθαρρυντική», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Σκέψεις για χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ

Αναφερόμενος στους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός, και απαντώντας στο να υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω μέτρα σε αυτούς, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «Στα ΜΜΜ, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα».

Σχετικά με το αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία της εστίασης, ο ίδιος είπε ότι «Στην εστίαση υπάρχει αυστηρός περιορισμός για τους εσωτερικούς χώρους, το ίδιο και για τους μικτούς, και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τους εργαζόμενους. Βλέπουμε ένα πολύ καλό δείκτη συμμόρφωσης στην εστίαση. Είναι προς το συμφέρον όλων η εστίαση να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει».

Απαντώντας, τέλος, στο αν υπάρχει ενδεχόμενο για κάποια έκτακτη ενίσχυση σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους προς τα Χριστούγεννα, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «Η οικονομία τρέχει και πηγαίνουμε καλά. Είναι η στιγμή να δοθεί ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, στα νέα ζευγάρια, τους νέους εργαζόμενους γονείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας