Υποκρισία Νετανιάχου: Με πρόσχημα κατηγορίες κατά Ιράν, ετοιμάζει επίθεση εναντίον του

1023
νετανιάχου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ιράν, κατηγορώντας του ότι επιδιώκει να εξαπολύσει επίθεση με πυραύλους ακριβείας στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προέτρεψε τις ΗΠΑ να κλιμακώσουν την πίεση στην Τεχεράνη, μετά από συνάντηση που είχε στην Ιερουσαλήμ, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. Τόσο η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όσο και δηλώσεις ισραηλινών κυβερνητικών πηγών χθες, αφήνουν να εννοηθεί ότι η εμπόλεμη Υεμένη ενδέχεται να μετατραπεί στον στόχο προληπτικών ισραηλινών πληγμάτων, την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις καλούν να συνεχιστεί «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας» μετά τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Ο Νετανιάχου ζήτησε περισσότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, κατηγορώντας το ότι αναπτύσσει πυραύλους ακριβείας για να πλήξει το Ισραήλ.

«Το Ιράν αναπτύσσει πυραύλους ικανούς να πλήξουν στόχους οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή με ακρίβεια 5-10 μέτρων», είπε ο δεξιός υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ στη συνάντησή του με τον Μνούτσιν.

Η Τεχεράνη θέλει «να αναπτύξει αυτούς τους πυραύλους στο Ιράκ και στη Συρία και να μετατρέψει σε πυραύλους ακριβείας τις 130.000 ρουκέτες» που κατά ισραηλινές εκτιμήσεις διαθέτει η Χεζμπολάχ, πρόσθεσε. Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν. Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε για τις επιθέσεις άμεσα την Τεχεράνη, η οποία διέψευσε πως είχε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Αυτά, εν μέσω του πολιτικού αδιεξόδου που υπάρχει στη χώρα, καθώς ο αντίπαλός του, Μπένι Γκαντς, έχε πάρει ήδη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κάτι που ο Νετανιάχου δεν κατάφερε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας