Η προκλητική υποκρισία από τα κανάλια και τους καναλάρχες

1723
κανάλια

Έχουν «λυσσάξει» τα κανάλια και οι ιδιοκτήτες τους απέναντι στην κυβέρνηση και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της να ελέγξει όσο είναι δυνατόν, αν όχι να καθορίσει το τηλεοπτικό τοπίο.
Την ίδια ώρα, όμως, είναι τα ίδια κανάλια και οι ίδιοι καναλάρχες που φιμώνουν με τον πλέον ωμό και αδίστακτο τρόπο από τα ειδησεογραφικά δελτία τους και τις πολιτικές εκπομπές τους κάθεεναλλακτική φωνή.
Είναι χαρακτηριστική η μνημονιακή μονοφωνία των καναλιών και η παγερή από την πλευρά τους αποσιώπηση κάθε αναφοράς, για παράδειγμα, στις δραστηριότητες της ΛΑ.Ε.
Αν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, της «κρατικής» ΕΡΤ πρωτοστατούσης, ήταν αυτά και μόνο που ενημέρωναν την κοινή γνώμη, τότε για τον ελληνικό λαό η ΛΑ.Ε θα ήταν μια εντελώς άγνωστη λέξη, όπως άγνωστος και εκτός κάθε συζήτησης θα ήταν ο αντιμνημονιακός προσανατολισμός
Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ!
Τα κανάλια, ιδιωτικά και κρατικά, στη μεγάλη, στη συντριπτική τους, πλειοψηφία είναι παντελώς αναξιόπιστα, τυγχάνουν καθολικής αποδοκιμασίας. Αντιπροσωπεύουν την παρακμή και καταρρέουνχωρίς καμιά επαφή με τα αισθήματα και τις προσδοκίες του κόσμου.
Όλα, σχεδόν, τα ιδιωτικά κανάλια έχουν καταντήσει «ντουντούκες» του Μητσοτάκη και του γελοίου μνημονιακού του εκτρώματος και επομένως χρεώνονται και σήμερα, όπως έχει γίνει όλα τα τελευταία, τουλάχιστον, χρόνια, την συνεχιζόμενη καταστροφή, μαζί με την απέχθεια και το μίσος του κόσμου, που όσος τα βλέπει, ταυτόχρονα τα σιχτιρίζει και τα βρίζει!
Η αντιπολίτευση των ιδιωτικών καναλιών στην κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή αξία, διότι είναι μια αντιπολίτευση κενή και ανούσια, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες επανόδου του πολιτικού «πάτρωνα» και ταυτόχρονα τυφλού «υπαλλήλου» τους, που αντιπροσωπεύει ο βλαστός Μητσοτάκη.
Τα ιδιωτικά κανάλια, στην μεγάλη πλειοψηφία τους, υπό την καθοδήγηση των καναλαρχών τους, απλώς περιγράφουν την οικτρή πραγματικότητα των πολιτών για να ευνοήσουν την εναλλαγή στην κυβέρνηση. Μόλις, όμως, στις οθόνες τους ακουσθεί μια σοβαρή τοποθέτηση ενάντια στα μνημόνια, τα οποία προκαλούν τα προβλήματα που απλώς περιγράφουν ή πολύ περισσότερο ενάντια στο ευρώ, την ΕΕ, το κεφάλαιο κλπ τότε τα τηλεοπτικά «παπαγαλάκια» γίνονται «κοράκια» και την πέφτουν αλύπητα στον αμαρτήσαντα καλεσμένο, αν υπάρξει τέτοιος και δεν έχει διαγραφεί ως ανεπιθύμητος από τη λίστα εκείνων που προσκαλούν.
Ό,τι με άθλιο τρόπο επιτελεί δουλοπρεπώς, ως στημένη προπαγάνδα, η ΕΡΤ υπέρ της νεομνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα, τον ίδιο βρώμικο ρόλο παίζουν όλα, σχεδόν, τα ιδιωτικά κανάλια, ως «παπαγάλοι» του Μητσοτάκη, ως ασπίδες του και ως πολιτικά οχήματα για την αναρρίχησή του στην εξουσία.
Τα ιδιωτικά κανάλια και οι καναλάρχες τους, μαζί και οι διοικούντες της ΕΡΤ δεν θέλουν και δεν μπορούν να δουν, αν και το υποψιάζονται, ότι θα έχουν κακό τέλος για τα συνεχή εγκλήματά τους εις βάρος του τόπου.
Γι’ αυτό, άλλωστε, ο σημερινός «καυγάς» για τις τηλεοπτικές άδειες ελάχιστα ή καθόλου ενδιαφέρειτον ελληνικό λαό και απασχολεί μόνο τα συμφέροντα και τις πολιτικές «ελίτ».
Γιατί ο λαός πιάνει τη βαθιά υποκρισία και θεωρεί ότι το παιχνίδι των «αδειών» είναι στημένο και αφορά τους από πάνω και τους μνημονιοκράτες και όχι τον τόπο, τον λαό, τη νεολαία και το μέλλον της.
…ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ;
Αντιτείνουν ορισμένοι απέναντι σε αυτό το σκεπτικό, το γεγονός ότι όλα τα κανάλια, της ΕΡΤ συμπεριλαμβανομένης, φιλοξενούν και συχνά σε περίοπτη θέση, το ΚΚΕ.
Ορίστε, μας λένε! Για ποια μονοφωνία μιλάτε όταν, για παράδειγμα, ο Δ. Κουτσούμπας είναι παντού στις οθόνες μας.
Αυτό, κατ’ αρχάς, πρέπει να προβληματίσει τους φίλους και τις φίλες του ΚΚΕ
Πέραν αυτού, όμως, το σημερινό ΚΚΕ δεν απειλεί σήμερα το σύστημα. Θέλει να το απειλήσει στον «άλλο αιώνα», όταν θα υπάρξουν προϋποθέσεις – με την έννοια αυτή δεν θα υπάρξουν ποτέ – για μια «σοσιαλιστική επανάσταση», χωρίς, βέβαια, όπλα!
Το ΚΚΕ σήμερα τους μόνους που απειλεί και επιδιώκει να εξαφανίσει είναι, είναι όσους απειλούν το σύστημα, προτείνοντας και διεκδικώντας μια μεγάλη συμπαράταξη και συμπόρευση, ένα νέο ΕΑΜ, όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας