Υπηρεσία Πληροφοριών ΗΠΑ: Ο Άσαντ επανελέγχει Συρία χωρίς σύγκρουση με Τουρκία-Ισραήλ!

1633
άσαντ

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ αναμένεται να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της χώρας της Μέσης Ανατολής, αποφεύγοντας παράλληλα την διένεξη με την Τουρκία ή το Ισραήλ, δήλωσε o διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (National Intelligence), Νταν Κόουτς.

Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να νικήσει την αντιπολίτευση και τώρα επιδιώκει να αποκτήσει τον έλεγχο του συνόλου της περιοχής της Συρίας» σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Νταν Κόουτς. κατά τη διάρκεια ακρόασης της επιτροπής της Γερουσίας.

 

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ
© SPUTNIK / ALEXEI DRUZHININ

«Το καθεστώς θα επικεντρωθεί στην ανάκτηση της επικράτειας, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τις συγκρούσεις με το Ισραήλ και την Τουρκία», επισήμανε.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Ιράν δεν εργάζεται επί του παρόντος για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, αλλά παράλληλα πιστεύει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα μπορούσε να αρχίσει τέτοιες δραστηριότητες εάν δεν αποκομίσει οφέλη από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης.

«Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι το Ιράν δεν αναλαμβάνει να παράγει πυρηνικά» επισήμανε, επισήμανε ο Κόουτς. «Ωστόσο, οι Ιρανοί αξιωματούχοι απειλούν δημοσίως να αναστρέψουν κάποιες από τις δεσμεύσεις του Ιράν σχετικά με το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης (JCPOA) και να επαναλάβουν τις πυρηνικές δραστηριότητες που περιορίζονται από το σχέδιο, αν το Ιράν δεν αποκτήσει τα απτά εμπορικά και επενδυτικά οφέλη που αναμένονται από τη συμφωνία».

*Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας