ΑΔΜΗΕ: Πρόσκληση «επενδυτών» για το ξεπούλημα του 49% της «Αριάδνη Interconnector»

1498
αδμηε

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΑΔΜΗΕ, για την διάθεση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού Αριάδνη Interconnector.

Πρόκειται για το SPV που θα κατασκευάσει την ηλεκτρική διασύνδεση Αττική Κρήτη το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο του ΑΔΜΗΕ και στο οποίο θα επιδιωχθεί σε διάστημα 3 μηνών να έχουν εισέλθει και άλλοι μέτοχοι.

Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης μιλώντας στο Athens Energy Forum 2019. Σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη υποψήφιοι για συμμετοχή στην Αριάδνη είναι κατά κύριο λόγο Ευρωπαίοι διαχειριστές, καθώς έχουν, δήθεν, την τεχνογνωσία και την «οικονομική ευρωστία» για την υλοποίηση της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής.

Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, οι επαφές με ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε διάστημα 2 έως 3 μηνών από σήμερα.

Πάντως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το ποσοστό του μεριδίου της Αριάδνης που θα διατεθεί σε τρίτους, με το ανώτατο όριο να είναι το 49% καθώς ο «ιδιωτικός» ήδη ΑΔΜΗΕ επιδιώκει να διατηρήσει πλειοψηφική συμμετοχή.

Παράλληλα ο κ. Μανουσάκης ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την ωρίμανση του έργου με στόχο η προκήρυξη των έργων της διασύνδεσης να γίνει μέχρι τέλη Μαρτίου. Στόχος να ξεκινήσουν εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα και το έργο που θα διασφαλίσει την ηλεκτρική επάρκεια της Κρήτης να ηλεκτριστεί το Σεπτέμβριο του 2022.

*Βασική πηγή: Capital.gr, Χάρης Φλουδόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας