ΥΠΑΜ Ρωσίας:Μας απειλεί η “ Defender Europe 2021”-Εμπλέκει και λιμάνι Αλεξ/πολης

468
Εμπλέκει και λιμάνι Αλεξ/πολης

Μιλώντας σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ. Σοιγκού περιέγραψε το πακέτο των κινδύνων και των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που προκύπτει από την άσκηση του ΝΑΤΟ με την επωνυμία Defender Europe 2021, αναφέροντας ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ μεταφέρονται στην ανατολική Ευρώπη μέσω λιμένων στην Ελλάδα, εννοώντας την Αλεξανδρούπολη.

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ αναφέρθηκε ακόμη στα κέντρα συντονισμού στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, τα οποία εξασφαλίζουν τη μεταφορά στρατευμάτων και προμηθειών του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιδράσουν ταχύτατα σε πιθανή «δυσμενή ανάπτυξη» των δυνάμεων της Defender Europe 2021 κοντά σε ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Σόιγκου «προς το παρόν, όπλα, στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός φτάνουν στα ελληνικά λιμάνια ενώ μία από τις κύριες δυνάμεις της συμμαχίας αναπτύσσεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Αυτή η κίνηση κατά τη γνώμη του, δικαιολογεί τις αμυντικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται από την Μόσχα σε αυτόν τον τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας