Υπάλληλοι Περιφέρειας προς Δούρου: Απαράδεκτη η αντεργατική της πολιτική

1908
δούρου

Ανοιχτή επιστολή προς τη Ρένα Δούρου απέστειλαν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής, καταγγέλλοντας την αντεργατική της πολιτικής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής:

Θεωρούμε αδιανόητη την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους των Περιφερειών.

Ενώ έχει περάσει ένας χρόνος από την υπογραφή της δεν έχει διασφαλιστεί ακόμα η ολοκληρωμένη, καθολική και ομοιόμορφη εφαρμογή της σε όλους τους συναδέλφους, που εμπίπτουν σε αυτήν.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν μας έχετε κοινοποιήσει όλες τις σχετικές αποφάσεις.

  • Δεν έχετε υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις για τους υπαλλήλους όλων των Δ/νσεων, που εμπίπτουν, πχ Τεχνικές Υπηρεσίες, ΔΑΟΚ κλπ.

  • Αποδέχεστε και συνυπογράφετε αποφάσεις με προσωπικές ερμηνείες Δ/ντών και Γενικών Δ/ντων, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους όρους της Συλλογής Σύμβασης, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις αποφάσεις να μην προωθούνται καν για υπογραφή.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 206042/21-5-2019 Απόφασης για τους υπαλλήλους της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβ. Υγιεινής Βόρειου Τομέα,

όπου

  • Μειώνετε το χρόνο απασχόλησής τους κατά μία (1) ώρα ημερησίως μόνο κατά τις ημέρες που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία!!!

  • Δίνετε μια απαράδεκτη και παντελώς αστήρικτη ερμηνεία στις έννοιες της πλήρους απασχόλησης και διοικητικής υποστήριξης των εργαζομένων στις αναφερόμενες στην ΕΣΣΕ ειδικότητες.

  • Από τους 22 Επόπτες Δημόσιας Υγείας που υπηρετούν στην υπηρεσία, οι 8 έχουν τοποθετηθεί σε υπηρεσία γραφείου και σε περιστασιακή εξωτερική υπηρεσία!!!

Ζητάμε:

  • Την άμεση εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και σε όλους τους υπαλλήλους που εμπίπτουν.

  • Την άμεση τροποποίηση όλων των απαράδεκτων σχετικών αποφάσεων, όπως η παραπάνω αναφερόμενη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας