Υεμένη: 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν πεθάνει απ’το 2015

1049
Υεμένη

Ο φριχτός αριθμός των 85.000 παιδιών,  κάτω των πέντε ετών, που έχουν πεθάνει από οξύ υποσιτισμό μέσα στα τρία τελευταία χρόνια του πολέμου στην Υεμένη (2015-2018), σύμφωνα με την ΜΚΟ Save the Children. Τα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα ό,τι έως και 14 εκατομμύρια Υεμενίτες βρίσκονται πλέον στο κατώφλι του λιμού! Ο Οργανισμός επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών για τον τερματισμό του τριετούς πολέμου, ο οποίος έχει προκαλέσει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση.

Η Υεμένη έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στον πόλεμο, που κλιμακώθηκε το 2015 όταν, η υπό την Σαουδική Αραβία συμμαχία, ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις. Η αύξηση στις τιμές των τροφίμων και η υποτίμηση του Εθνικού Νομίσματος έχουν εκθέσει ένα τεράστιο αριθμό πολιτών στην τραγική κατάσταση της έλλειψης τροφίμων.

Η ΜΚΟ υποστηρίζει, ότι με βάση έρευνές της, αν δεν αντιμετωπιστεί ο οξύς υποσιτισμός, περίπου το 20-30% των παιδιών θα πεθαίνουν κάθε χρόνο. «Για κάθε παιδί που σκοτώνεται από βόμβες και σφαίρες, δεκάδες άλλα λιμοκτονούν μέχρι θανάτου και αυτό είναι πλήρως αποτρέψιμο», λέει ο διευθυντής της οργάνωσης στην Υεμένη Τάμερ Κιρόλος. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι οι ζωές περίπου 150.000 παιδιών κινδυνεύουν στην πόλη Χουντάιντα,  όπου υπάρχει “δραματική αύξηση” των αεροπορικών επιδρομών τις τελευταίες εβδομάδες.

Όσο για τους  “πολιτισμένους”  Ευρωπαίους ηγέτες και τους Αμερικανούς συμμάχους τους, η σιωπή είναι τόσο εκκωφαντική που σπάει τα τύμπανα…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας