Πιθανή η μεταφορά φ.α. στην Ευρώπη από Ανατ. Μεσόγειο μέσω Τουρκίας

1584
ευρώπη

Για την πιθανότητα μεταφοράς του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα φέρει την Τουρκία σε σημαντική θέση.

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός τόνισε πως για αυτό το θέμα καθοριστική θα είναι η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ισραήλ αλλά και το κόστος.

Επιστρέφοντας από την τριμερή σύνοδο στο Ιράν, ο Ακάρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λέγεται πως είναι δύσκολο να μεταφερθεί το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη».

«Υπάρχει, όμως, περίπτωση το φυσικό αέριο να έρθει μέσω Κύπρου στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Ευρώπη και αυτή η πιθανότητα προβάλλεται», είπε ο Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι αυτό θα φέρει την Τουρκία σε πιο σημαντική θέση καθώς γίνεται λόγος για αποθέματα 2-3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας «για μια τέτοια επένδυση μπορεί να προτιμήσουν να μεταφέρουν το φυσικό αέριο με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω Ελλάδας».

«Για παράδειγμα το Ισραήλ σκεφτόταν να το μεταφέρει μέσω εμάς όταν πρωτοξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι καθοριστική για αυτό θα είναι η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας