Υεμένη: Κάθε δέκα λεπτά ένα παιδί νεκρό…

1426
υεμένη

Ένα παιδί πεθαίνει ανά δέκα λεπτά της ώρας στην Υεμένη, όπου ο πόλεμος, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κι έχει φέρει πάνω από εκατομμύρια άμαχους στα πρόθυρα λιμού.

Στο σύνολο της χώρας, 18 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας, από τους οποίους τα 8,4 εκατομμύρια υποφέρουν από «ακραίο λιμό», αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα:

  •  57.000 είναι ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών του πολέμου. Από αυτούς, πάνω από 2.500 ήταν παιδιά.
  • 14 εκατομμύρια, δηλαδή ο μισός πληθυσμός της Υεμένης, βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.
  • 22 εκατομμύρια, τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Υεμένης, χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ παιδιών στα δέκα.
  • 1,8 εκατομμύριο παιδιά πάσχουν από οξύ ακραίο υποσιτισμό. Απειλείται η ζωή των 400.000 από αυτά.
  • 1 παιδί πεθαίνει κάθε 10 λεπτά της ώρας από τον λιμό και εξαιτίας ασθενειών που είναι ιάσιμες ή/και θα μπορούσαν να προληφθούν με εμβόλια.
  • 2,3 εκατομμύρια είναι ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Υεμένη. Εξ αυτών, 1 εκατομμύριο είναι παιδιά.
  • Στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το ποσό που χρειάζεται για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Υεμένης το 2019, κατά τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιο για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ. Η κυβέρνηση της φτωχότερης χώρας του αραβικού κόσμου εξάλλου θα χρειαστεί δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για να χρηματοδοτήσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας