Τόσο ενοχλούν το ΚΚΕ τα «κίτρινα γιλέκα»;

3141
κκε

Την τελευταία στιγμή, Παρασκευή το βράδυ, το ΚΚΕ, δια μέσου των συνδικαλιστών του, επέβαλε να αλλάξει ο χώρος της πανελλαδικής συγκέντρωσης των συνταξιούχων και από το Σύνταγμα να πραγματοποιηθεί στην Κλαυθμώνος.

Όσοι απόρησαν γι’ αυτήν την ατυχή και αιφνίδια πρόταση αλλαγής του χώρου της συνταξιουχικής συγκέντρωσης, έμαθαν έκπληκτοι ότι έγινε μόνο και μόνο γιατί στην κάτω πλευρά του Συντάγματος, επί της Φιλελλήνων και όχι επί της Αμαλίας, που θα γινόταν η συγκέντρωση των συνταξιούχων, είχε εξαγγελθεί λίγο νωρίτερα την ίδια μέρα συγκέντρωση, μέσω του διαδικτύου, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τα «κίτρινα γιλέκα» της Γαλλίας, που εκείνη την μέρα διεξήγαγαν την πέμπτη μεγάλη κινητοποίηση τους.

Ακόμα χειρότερα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για να αιτιολογήσουν την αυθαίρετη πρότασή τους και την επιβολή της, τόνιζαν δημόσια ότι στο Σύνταγμα καλούσαν «κίτρινα, μαύρα, πράσινα γιλέκα μαζί με αναρχικούς και φασίστες»!!!

Τόση, λοιπόν, η αλλεργία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με τα «κίτρινα γιλέκα»;

Όχι μόνο εξαφανίζουν και δια του Ριζοσπάστη κατεδαφίζουν συνολικά το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», όπως είχε σημειώσει η Iskra (βλ. εδώ) αλλά φτάνουν τώρα και στο σημείο να «μπλέκουν» πρωτοβουλίες για «κίτρινα γιλέκα» και στην Ελλάδα και την συγκέντρωση τους και με «φασίστες»;

Όλοι/ες, βέβαια, είδαν ποιοι ήταν οι φασίστες στο Σύνταγμα με τα «κίτρινα γιλέκα» το Σάββατο το μεσημέρι και βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Τ.Κ.

Υ.Γ.: Και μια άλλη λεπτομέρεια. Ακούστηκε από ακτιβιστές των «κίτρινων γιλέκων» και μας το μετέφεραν ότι στέλεχος του ΚΚΕ, φαντοζόμεθα χωρίς έγκριση της ηγεσίας του τελευταίου, έκανε παρατηρήσεις στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης γιατί επέτρεψε στα «κίτρινα γιλέκα» να προσεγγίσουν την πορεία των συνταξιούχων, η οποία πορεία ακολούθησε μετά την συγκέντρωση τους στην Κλαυθμώνος. Έλεος!

Η παλιά λογική σε όλο το μεγαλείο της: Ό,τι το ΚΚΕ δεν ελέγχει, είναι επικίνδυνο έως αντιδραστικό. Χαιρετίσματα!

Αντί το ΚΚΕ να είναι πρωτοπόρο σε μια πλατιά ενωτική πολιτική στον αριστερό προοδευτικό χώρο, είναι ουραγός και ακόμα χειρότερα διαιρετικό και διχαστικό.

Γιατί; Ποιοι κερδίζουν από αυτό; Ποιοι ωφελούνται;

Τ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας