Τσουνάμι πλειστηριασμών, καταιγίδα ιδιωτικοποιήσεων, πρόωρη μείωση αφορολόγητου, βροχή προαπαιτουμένων

2022
πλειστηριασμών

Η δόση της τρίτης αξιολόγησης, έσπασε σε δύο δόσεις, με την δεύτερη να απαιτεί για να δοθεί σωρεία “εκκρεμών” μέτρων, ενώ η τέταρτη αξιολόγηση περιέχει ένα κύμα από 88 προαπαιτούμενα.
Η κυβέρνηση ενέδωσε πλήρως στις πιέσεις Κομισιόν και “θεσμών” για να προχωρήσει σε ένα τσουνάμι πλειστηριασμών, 130 χιλ. μέχρι το 2021, 10 χιλ. τουλάχιστον φέτος, ως προϋπόθεση για την χορήγηση του δεύτερου τμήματος της δόσης.
Για να υλοποιήσει αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση εντείνει τα αυταρχικά μέτρα, σπεύδοντας, παρά τις αντιδράσεις του αστυνομικού σώματος, να θωρακίσει με ειδική αστυνομική φύλαξη τα συμβολαιογραφικά γραφεία Αθηνών και Πειραιώς που κάνουν πλειστηριασμούς.
Η αποτελεσματικότητα, μαζικότητα και αποφασιστικότητα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών θα είναι εκείνη που θα κρίνει την μνημονιακή πορεία.

Καταιγίδα ιδιωτικοποιήσεων

Σύμφωνα με την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να προκηρυχθούν όλοι οι καινούργιοι διαγωνισμοί του απαράδεκτου ξεπουλήματος μετοχικών πακέτων του Δημοσίου, δηλαδή το 5% του ΟΤΕ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 65% της ΔΕΠΑ και το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και μέχρι τον Ιούνιο το 17% της ΔΕΗ.
Και αυτές οι εκποιήσεις είναι μόνο η αρχή…

Πρόωρη μείωση του αφορόλογητου

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για πρόωρη μείωση, από το 2019, του αφορολόγητου, πράγμα που σημαίνει λεηλασία των χαμηλών εισοδημάτων και παραπομπή στις καλένδες των αντιμέτρων, αν και εφ’ όσον δεν μπορέσει να προσεγγιστεί μέσα στο 2018 πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.

88 προαπαιτούμενα για την τέταρτη δόση

Στο μεταξύ, πέραν των εκκρεμοτήτων για την πλήρη λήψη της τρέχουσας δόσης, αποσαφηνίστηκαν από του “θεσμούς” και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επόμενης τέταρτης αξιολόγησης.
Τα προαπαιτούμενα αυτά ανέρχονται σε 88 και περιλαμβάνουν μαζί με μέτρα και ιδιαίτερα επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας