Τσαβούσογλου: Καταργεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.”Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα”

1073
κακομαθημένους
Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, αν έχουν αποδοθεί σωστά, ισοδυναμούν με “κήρυξη πολέμου” κατά της Ελλάδας

Συνεχίζει να επιμένει στην εμπρηστική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα η Τουρκία, με τη σκυτάλη να λαμβάνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε πως «η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και ανήκει στην Τουρκία».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η Αγία Σοφία είναι περιουσία της Τουρκικής Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, και πρόσθεσε: «Κατακτήθηκε».

Μάλιστα, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει λόγο να μιλάει για την Αγία Σοφία και με το τι θα κάνει η Τουρκία στην επικράτειά της.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, είπε: «Ο Χαφτάρ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Ενεργούμε νόμιμα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν ισχύουν όσα λέγονται πως δεν υπάρχει deal για την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα»

Αναφερθείς στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο Τσαβούσογλου την ενέταξε στο πλαίσιο προστασίας των τουρκικών συμφερόντων, όπως είπε, στην υφαλοκρηπίδα της. Στόχος της Τουρκίας είναι να συνεργαστεί με όλους, διαμήνυσε και κάλεσε την Κύπρο να πράξει το ίδιο με τους Τουρκοκύπριους.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε μάλιστα τον ισχυρισμό ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

«Πριν υπογράψουμε μια συμφωνία με τη Λιβύη, καθορίσαμε επίσης τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας. Εδώ, η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά της» δήλωσε.

«Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια» συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας