Τσίπρας, εκπαιδεύοντας τη Μεγαλοοικονόμου

1627
Εκβιαζόμαστε

 

  Και εισερχόμενος ο ανθυποφύρερ Μιχαλολιάκος στην αίθουσα που τα Ες Α ανακοίνωναν ποιαΕς Ες θα διεκδικήσουν την ψήφο των Αθηναίων για την κομαντατούρ της πόλης, ύψωσε το δεξί του χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό κι αμέσως μετά ύψωσε και το άλλο χέρι, ότι δήθεν «χαιρετά τα πλήθη», συγκαλύπτοντας έτσι τον πρώτο χαιρετισμό με τα χαιρετίσματα του δεύτερου.

  Γιατί, χρυσέ μου, είσαι τόσο δειλός; Άσε υψωμένο το χεράκι σου με την παλάμη κόκκαλο, να το φχαριστηθούν και οι καθαρόαιμοι ανθρωπίδες της Αρίας φυλής που σε υποδέχονταν («εγέρθητου») κι άσε το δεύτερο χέρι εκεί που ανήκει, στην τσέπη σου…

***

  Ήταν νυξ σκοτεινή και ασέληνος, το ρολόι του Αγίου Σουλπικίου έδειχνε τη δωδεκάτη νυχτερινή (όπως έγραφε ο Γιάννης Θεοδωράκης), όταν βουή βοώσα εξ ουρανού ξύπνησε απ’ τον ύπνο του δικαίου τον Κούλη!

  UFO εκ Βενεζουέλας εθεάθη στον ουρανό πάνω απ’ τον Υμηττό, κι αργότερα – αργότερα (όπως θα έγραφε κι ο Μποστ) εφάνηκαν δύο κότερα. Ευτυχώς το μυστήριο λύθηκε απ’ τον άγρυπνον στο Σιάτλ, ΣΚΑΪ. Τα κότερα ψέκαζαν το UFO, με αποτέλεσμα ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο διάθλασης του φωτός σε φαεινές ιδέες. Και στη συνέχεια, διακτινισθήκαμε.

***

  Παρ’ ότι τα Γιαννιτσά δεν έχουν θάλασσα (κακώς), ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Φάρος Φανούρης, θέλησε να ομιλήσει στους εκεί παροικούντες τα Μυστικά του Βάλτου αρειμάνιους Συριζαίους, περί των μυστικών της Golden Bridge στο Σαν Φραντζίσκο.

  Δυστυχώς για τη δημοκρατία και την τάξιν, ορισμένοι συνωμότες μαζεύτηκαν στον απέναντι καφενέ παριστάνοντας τους θαμώνες. Πριν να πιουν τον καφέ τους, πριν να φάνε την μπουγάτσα τους και πριν να φάει ο πιο άγριος απ’ αυτούς ωά τηγανιτά με μπέικον (ο ωμοφάγος) εξαπολύθηκαν προληπτικές συλλήψεις.

  Όπως απέδειξε η συνοπτική ανάκριση γ’ βαθμού (καθ’ ην οι συνωμότες έφτυσαν το γάλα τουγονέως 1 οι μισοί, και το γάλα του γονέως 2 οι άλλοι μισοί) οι συνωμότες απεδείχθησαν πιο επικίνδυνοι απ’ τους Ρουβίκωνες και πιο πονηροί από τους Κουφοντίνες. Και τα 17 αυτά καθάρματα απεδείχθη ότι ανήκουν σε ετερόκλητους όχλους.

  Σύμφωνα με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν: α) ο πρώτος έπινε τον καφέ του μέτριο αντί για σκέτο. β) Ο δεύτερος είχε πάει το παιδάκι του στο σχολείο, χρησιμοποιώντας το ως ανθρώπινη ασπίδα. γ) Ο τρίτος (ο ωμοφάγος) πήγε να φάει αυγά Τουρκίας, κάνοντας έτσι άνοιγμα στους γείτονες ευρύτερο από εκείνο που έκανε ο κ. Κοτζιάς λέγοντας ότι «δεν πρέπει να είμαστεμοναχοφάηδες» (καθ’ ην στιγμή ο κ. Ερντογάν λιγουρεύεται τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και της Ελλάδας). Μην τα φάμε πάλι μόνοι μας, να φάνε και τα πιράνχας.

  Επιχειρηματολογώντας στη συνέχεια για την ανάγκη των προληπτικών συλλήψεων η υπουργός, κυρία Παπακώστα, υπενθύμισε (κάνοντας ένα κεντροαριστερό άνοιγμα) ότιπροληπτικές συλλήψεις κατά το παρελθόν έκαναν οι μπουραντάδες στη μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα, όπως έκαναν και οι φασίστες και κατά τη διάρκεια της χούντας.

  Κάνοντας μετά η Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ένα κεντροδεξιό άνοιγμα (λέγοντας ότι αν αλλάξει ηγεσία η Ν.Δ. θα μπορούσε η κυρία Παπακώστα να συνεργαστεί μαζί της) – κάνοντας λοιπόν ένα κεντροδεξιό άνοιγμα, η κυρία υπουργός δήλωσε ότι οι προληπτικές συλλήψεις στα Γιαννιτσά προχθές, έγιναν επειδή την επόμενη ημέρα το παρακράτος του κράτους θα είχε ρεπό.

***

Αντιθέτως με την εξέλιξη των γεγονότων στα Γρεβενά, ο Τσίπρας δεν προέβη σε προληπτικές συλλήψεις της κ. Φώφης Γεννηματά και του κ. Σταύρου Θεοδωράκη προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του κ. Ούντο Μπούλμαν, αλλά αρκέσθηκε στην εθελούσια προσέλευση της κυρίαςΜαριλένας Κοππά και του κ. Θεοχαρόπουλου (δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραστεί και η κυρίαΤίνα Μπιρμπίλη). Νομίζω (αλλά ίσως η εκτίμησή μου να είναι υπεραισιόδοξη) ότι η κυρία Μαριλένα Κοππά θα μπορούσε (χωρίς καν τη βοήθεια του κ. Μπίστη) να αλλάξει τα φώτα στα πρόσημα των πόλων σε όλη την Ευρώπη (και τη Ζουαζιλάνδη που παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα).

   Όμως όλα αυτά (αλλά στα σοβαρά) τα αποδίδει καλύτερα όλων η «Αυγή» όταν διαπιστώνει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και χωρίς το ΠΑΣΟΚ να κάνει τη δουλειά του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Δεξιά και χωρίς το ΠΑΣΟΚ».

  Μπαρμπούτσαλα και παλικάρια γίναμε κεντροαριστερά μαλλιά και κεντροδεξιά κουβάρια…

Ή πιο λακωνιστί: μαλλιά ντουβάρια.

 

Twitter: @st_stavropoulos

Email: stathispontiki@gmail.com

*Πηγή: topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας