Τσίπρας: Αναπολεί την προδοσία του 2015, προτείνοντάς την και στους Βρετανούς!

1370
τσίπρας

Καταδικάζει ο Τσίπρας την αναστολή λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου και μιλάει για “θλιβερή μέρα για την πρώτη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία”. Καταδικάζοντας μαζί και το “άτακτο Brexit”. Αποφεύγοντας να πει κουβέντα για το ότι στο “άτακτο Brexit” υποχρεώνει τη Βρετανία η Ε.Ε. που αρνείται να διαπραγματευτεί και να σεβαστεί την απόφαση του βρετανικού λαού, όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Τσίπρας μας υπενθυμίζει ότι με δική του πρωτοβουλία το ελληνικό Κοινοβούλιο τσαλαπάτησε το 2015 το δημοψήφισμα για το ΟΧΙ, ψηφίζοντας Μνημόνιο. Και φυσικά, ενοχλείται γιατί στη Βρετανία αποτρέπεται η δυνατότητα για κάτι ανάλογο, για την ακύρωση του δημοψηφίσματος για το Brexit από το εκεί Κοινοβούλιο.

Όπως όλοι οι “ευρωπαϊστές” στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να πάρει θέση: Στο ερώτημα ποια βούληση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, αυτή του λαού ή αυτή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, απαντάει με την απόρριψη της άμεσα εκφρασμένης λαϊκής βούλησης.

Ίσως γι’ αυτό πέταξε και το νέο του “μαργαριτάρι”, μιλώντας για “την πρώτη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία”. Ενδεχομένως να φαντάζεται πως και η αρχαία δημοκρατία ήταν κοινοβουλευτική και ότι και τότε υπήρχε η δυνατότητα να τσαλαπατιέται η βούληση της Εκκλησίας του Δήμου από συγκυριακές πλειοψηφίες εκπροσώπων σε επίπεδο κορυφής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας