Τρ.Πειραιώς: Πανηγυρισμοί για επιτόκιο δεκαετόύς ομολόγου 5,5%! Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει 

939
πειραιώς

Είναι γεγονός ότι τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων Tier II (μειωμένης εξασφάλισης) των τραπεζών σημειώνουν πτώση.

Ωστόσο, δεν προσφέρεται καθόλου για πανηγυρισμούς ένα επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου Tier ΙΙ ύψους 5,5% με το οποίο η τράπεζα Πειραιώς άντλησε τις προηγούμενες μέρες 500 εκ. ευρώ.

Τέτοιο επιτόκιο όλα τα επενδυτικά κεφάλαια βγάζουν ουρανομήκεις ιαχές θριάμβου αυτήν την περίοδο όπου τα επιτόκια διεθνώς έχουν καταρρεύσει.

Θα μου πείτε βεβαίως ότι τα κεφάλαια αυτά είναι απόλυτα αναγκαία αυτήν την περίοδο για την Τράπεζα Πειραιώς, αφού η η τελευταία τα χρειάζεται για να δανείσει την επένδυση του Σπύρου Λάτση στο Ελληνικό.

Ως γνωστόν ο Σπύρος Λάτσης συνήψε συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank για να του δανείσουν ένα τεράστιο ποσό της τάξης του 1,2 δις το οποίο, θα καλύψει όλα τα έξοδα της επένδυσης την πρώτη πενταετία!

Στην ουσία η τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε έκδοση δεκαετούς ομολόγου προκειμένου να βρει τα κεφάλαια για να δανείσει τον Σπύρο Λάτση και όχι για να βοηθήσει την ελληνική οικονομία και τους δανειολήπτες.

Είμαστε περίεργοι να μάθουμε το επιτόκιο με το οποίο η τράπεζα Πειραιώς θα δανείσει τη Lamda Development του κ. Σπύρου.

Μην εκπλαγείτε αν το επιτόκιο θα κινείται περίπου στο επίπεδο του επιτοκίου με το οποίο η Πειραιώς κάλυψε το δεκαετές ομόλογο, για το οποίο πανηγυρίζει!

Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας