Τρομοκρατία και διώξεις από την Oil One (Μελισσανίδης) στο Κερατσίνι

2824
Oil One

Η επιχείρηση “Oil One“, μονοπώλιο στην επεξεργασία λιμενικών αποβλήτων, συμφερόντων Μελισσανίδη, έχει σχεδόν από την ίδρυση της προκαλέσει για πολλούς λόγους σφοδρές ανησυχίες στους πολίτες Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Περάματος και εν γένει στη σύνολη Πειραϊκή ζώνη, ιδιαίτερα διότι υπάρχουν υποψίες, για τις οποίες διεξάγεται έρευνα από τον Δημόκριτο και άλλα ερευνητικά κέντρα, ότι αυτή η μονάδα είναι υπεύθυνη για την έντονη δυσοσμία που κατά διαστήματα προκαλείται στην περιοχή.

Το θλιβερό είναι ότι η “OilOne” για να αντιμετωπίσει τις τοπικές αντιδράσεις και το κίνημα, το οποίο έχει αναπτυχθεί στην περιοχή και απαιτεί την απομάκρυνση της, στο πλαίσιο και της συνολικότερης αναβάθμισης της Λιμενοβιομηχανικής ζώνης με την οποία γειτνιάζει και φυσικά δεν είναι συμβατή, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ένα κλίμα τρομοκρατίας και πιέσεων, το οποίο τροφοδοτείται από συχνά δημοσιεύματα κατασυκοφάντησης των αντιδράσεων για το ρόλο της και των φορέων τους.

Στο πλαίσιο αυτό η “Oil One“προχώρησε πρόσφατα σε απαράδεκτη αγωγή κατά του Δημάρχου Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκου, διεκδικώντας 500.000  ευρώ και προσωποκράτηση του για ένα χρόνο.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του στην Iksra καταδίκασε τη τρομοκρατική αυτή ενέργεια της “Oil One“, ζήτησε την απόσυρση της αγωγής κατά του Δημάρχου, τον τερματισμό της τρομοκρατίας και τόνισε ότι με τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις το μόνο που πετυχαίνει η “Oil One” είναι να ενδυναμώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντί της και να εξασφαλίσει την πιο γρήγορη απομάκρυνση της από την περιοχή.

Απέναντι στις κινήσεις και την παρουσία της “Oil One”στην περιοχή έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο ενωτικό μέτωπο πολιτών το οποίο δεν βλέπει την προσπάθεια για να “καθαρίσει” η περιοχή περιστασιακά και για την αποκόμιση εφήμερων και παραπλανητικών προσωπικών παραγοντίστικων ή κομματικών ωφελειών αλλά ως μιά γνήσια αγωνιστική έπαλξη που επιδιώκει νικηφόρα έκβαση στα λαϊκά αιτήματα.

Πολίτες αυτού του κινήματος καυτηρίαζαν την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του στην περιοχή, οι οποίοι ως κυβέρνηση είχαν τη δυνατότητα να απομακρύνουν την “Oil One” αλλά δεν το έπραξαν και αντιθέτως ανανέωσαν την άδεια της και κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια στάση ανοχής ή διαμαρτυρίας για το θεαθήναι όσον αφορά για τις συνέπειες της και τώρα ως αντιπολίτευση θυμήθηκαν, περισσότερο για λόγους αυτοσυντήρησης, να κάνουν μισές δηλώσεις στήριξης σε μιά δημοτική αρχή, την οποία άλλωστε στήριξε ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένουμε μια σαφή συνεπή κεντρική θέση, από όλες τις πλευρές και τους φορείς της πόλης ως προς την παρουσία της μονάδας “Oil One” στην περιοχή, χωρίς στρεψοδικίες και υστεροβουλίες και κινήσεις για τα μάτια του κόσμου, πράγμα που έγινε κατά κόρον στο παρελθόν.

 

Γιώργος Αρτινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας