Τρόμος Μητσοτάκη μπροστά στο δημοσκοπικό κατήφορο της κυβερνητικής πορείας

864
Τρομάζει η κυβέρνηση μπροστά στο δημοσκοπικό κατήφορο

Tα νέα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν ορισμένα συμπεράσματα

Tα νέα δημοσκοπικά δεδομένα, όπως αποτυπώθηκαν από την δημοσκόπηση της MRB αλλά και άλλες δημοσκοπήσεις που θα δουν με τη σειρά τους το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ορισμένα συμπεράσματα.

Πρώτον, ότι ο κόσμος δεν αποδέχεται ή είναι πολύ επιφυλακτικός με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μία επιφυλακτικότητα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη που φαίνεται ότι δεν πείθουν τους 6 από τους 10 ερωτηθέντες, το οποίο είναι μεγάλο ποσοστό σε σχέση με την φιέστα που στήθηκε για το καλάθι των 3,5 δις ευρώ της ΔΕΘ.

Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων βρίσκει κακό τον ανασχηματισμό που επιχειρήθηκε αν και αυτό το ερώτημα ίσως να μη χρειαζόταν καθώς είναι εξώφθαλμο ότι ο ανασχηματισμό δεν πήγε όπως ήθελε το Μαξίμου.

Δεύτερον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, 2 στους 3 περίπου, αξιολογεί την κυβέρνηση αρνητικά ενώ όπως έχουμε δει και σε προηγούμενες μετρήσεις πλέον υπάρχει και φθορά του Πρωθυπουργού με περισσότερες αρνητικές από θετικές εντυπώσεις.

Τρίτον, υπάρχει πλέον ένα μεγάλο ποσοστό, πάνω από το 50% που δείχνει ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι στην λάθος κατεύθυνση, όπως, επίσης υπερτερούν οι αρνητικές γνώμες για την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη περισσότερο, όμως, στην κατεύθυνση ότι θέλουν να δουν πρώτα για να αξιολογήσουν καλύτερα την περίπτωσή του.

Το μόνο παρήγορο για την κυβέρνηση είναι ότι παραμένει διψήφια η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δε κερδίζει από τη ραγδαία φθορά της. Όπως παρήγορο θεωρεί η κυβέρνηση ότι οι αρνητικές γνώμες για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του είναι περισσότερες και πλησιάζουν το 70% των ερωτηθέντων. Αυτά όμως είναι παρηγοριά στον άρρωστο, διότι απλώς επιβεβαιώνουν ότι η δυσφορία της κοινωνίας στρέφεται ενάντια και στην Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει μια ριζοσπαστική ανατρεπτική διέξοδο που θα διαπερνάται από εντιμότητα, αξιοπιστία, παραγωγικό προσανατολισμό, προσήλωση στην εθνική ανεξαρτησία και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας